Obamanın Afganistandaki ilk hedefi

  • Ana Sayfa
  • Obamanın Afganistandaki ilk hedefi
Obamanın Afganistandaki ilk hedefi
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Obama'nın yeni Afganistan stratejisinin beklenenden daha iyi olduğunu söyledi.Abone ol

Karzai, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında, yeni Amerikan stratejisinin Afganistan için kabul edilebilir ve beklenenden daha iyi olduğunu açıkladı. Karzai, destek hastane seo verdikleri bu stratejinin uygulanabilmesi için de Amerikan hükümetiyle yakın çalışacaklarını bildirdi.

Yeni Amerikan stratejisinin Afganistan'ın terörizmle mücadelesine ve bölgede istikrarın gelişmesine yardımcı olacağını belirten Karzai, Obama'nın komşu Pakistan'daki militanları da hedeflemesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Karzai, ayrıca söz konusu planda İran'a bölgesel bir rol verilmesini olumlu bulduklarını, bu fırsatın Afganistan'ın iyiliği için olumlu bir şekilde kullanılmasını ümit ettiklerini ifade etti.

ABD Başkanı Obama, Afganistan'a ilişkin yeni stratejilerinde, ilk hedeflerinin Afganistan ve Pakistan'da El Kaide'yi dağıtmak ve yenilgiye uğratmak olduğunu açıklamıştı.

Göreve gelmesinden sonra Afganistan'daki savaşı uluslararası önceliklerinin başına yerleştiren Obama, daha önce de bu ülkeye 17 bin asker gönderilmesini onaylamıştı.



Kategori : DÜNYA