Metro Grouptan yeni mağazalar

Metro Grouptan yeni mağazalar
Metro Group hızlı adımlarla büyüyor. 2008'de 100 milyon avroluk yatırım yapan firma 2009'da da yatırımlara devam ediyorAbone ol

Metro Group Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Eckhard Cordes, 2008 yılında Türkiye'de Real, Media Markt ve Metro Cash & Carry'nin faaliyetlerinden yaklaşık olarak 1 milyar 300 milyon avro ciro elde ettiklerini bildirdi.

Dusseldorf'taki Metro Group binasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cordes, Real'in 288 milyon avro, Media Markt'ın 123 milyon avro, Metro Cash & Carry'nin 896 milyon avro cirosu ile yaklaşık olarak 1 milyar 300 milyon avro ciro yaptıklarını belirtti.

Eckhard Cordes, 2008 yılı için Türkiye'de planladıkları 100 milyon avroluk yatırımı, 5 Media Markt ve 2 Metro Cash & Carry mağazası açarak gerçekleştirdiklerini belirterek, 2009 yılında 3 Real, 8 Media Markt ve İstanbul Merter'de bir alışveriş merkezi açarak, 2008'de yapılan yatırım rakamını geçeceklerini ifade etti.

Satışlarda ise 2007'ye göre yüzde 16 artış kaydettiklerini ve Türkiye'nin kendileri için çok önemli dental veneers turkey price olduğunu vurgulayan Cordes, şöyle konuştu:

''Metro Group olarak iki senede bir, faaliyet gösterdiğimiz 32 ülkedeki yöneticilerimizi Almanya'da toplayarak stratejik hedeflerimizi anlatırız. Bu yıl ilk defa Almanya dışında bir ülkede, Türkiye'nin Antalya şehrinde gerçekleştirdik bu toplantımızı. Bu bizim Türkiye'ye ne kadar önem verdiğimizi gösterir. Bu toplantıya konuk olarak Avrupa Birliğinden sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı davet ettik. Bize Türkiye'yi tanıtan o kadar güzel bir sunum yaptı ki Türkiye ile ilgili olumlu görüşlerimiz daha da arttı. Kendimizi güvende hissettik.

Türkiye'nin çok büyük ve dinamik bir nüfusu var. Satın alma gücü de gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla Türkiye bizim için çok önemli.''

''TESLİMAT İŞİNE BAŞLIYORUZ''

Dünya ticaretindeki yeni anlayışı aktaran Cordes, ''Biz artık bundan sonra satabileceğimizi satın alacağız. Eskiden ne yapıyorduk? Aldığımızı satıyorduk'' diye konuştu.

Cordes, eskiden müşterinin ihtiyaçlarının analiz edilmediğini dile getirerek, müşterinin ihtiyacına göre istediklerine göre satın alma gerçekleştireceklerini belirtti.

Metro Cash & Carry olarak kendi markalarını ön plana çıkaracaklarını bildiren Cordes, şunları kaydetti:

''Mesela restoran bizden 5 kilogramlık bir paket istiyorsa, bunları kendi markalarımızdan oluşturacağız. Aynı zamanda kişiye özel çözümler de sunacağız. Biz ürünlerimizi bakkallara, restoranlara, otellere, catering firmalarına satıyoruz. Bu müşterilerimizde payımızı artırmak istiyoruz. Yani restoran sahibi bize sadece balık almaya gelmesin, restoranın bütün ihtiyaçlarını almaya gelsin. Biz onu istiyoruz. Satış ekibini güçlendirerek müşterilerle daha çok diyalog kurmasını sağlayacağız. Böylelikle müşterinin ihtiyacını daha iyi anlayarak ona göre ürün getirip raflara koyacağız.

Bundan sonra teslimat işine de başlıyoruz. Metro Cash & Carry'de teslimat yoktu. Sistem 'Öde ve Kendin Git Al'dı. Bundan sonra alışverişe vakit harcayamayacak büyük müşterilerimizin adresine de ürünlerimizi gönderebileceğiz.''

''MÜŞTERİLER GERİ GELMEYE BAŞLADI''

Real Üst Yöneticisi (CEO) Joel Saveuse ise Real'in 10 yıl önce Türkiye'ye geldiğini, fakat ilk yatırımlarında Türkiye'den memnun olmadıklarını belirterek, ''Biz Anadolu'dan Türkiye'ye yayılmak gibi yanlış bir politika izledik. Fakat İstanbul'dan Anadolu'ya yayılmamız gerekirdi'' diye konuştu.

Saveuse, müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi analiz ettiklerini, agresif bir para politikası izlemeye başladıklarını ve daha hızlı hizmet verdiklerini vurgulayarak, böylelikle müşterilerinin bu yılın başından itibaren geri gelmeye başladığını, yeni müşteriler de kazandıklarını bildirdi.

''Shape 2012 verimlilik ve değer artırım programı çerçevesinde satın almayla müşteriye satma arasındaki süreci kısaltmış olacağız. Yani Real, kendi satın almasını kendi yapacak. Eğer müşteri yeni bir ürün istiyorsa ve ben onu mağazama almak istiyorsam, 15 gün içinde tedarikçiden bu ürün mağazaya girecek. Eskiden, satın alma şirketimiz varken, müşterinin beklediği ürünü mağazaya getirmek için haftalarca beklemek gerekiyordu. Dolayısıyla bu sistemle müşteri kaybı önlenmiş olacak.''



Kategori : EKONOMİ