Hakkariyi hangi parti alır?

Hakkariyi hangi parti alır?
Aslında Hakkari'yi AKP mi, DTP mi alır diye sormak daha doğru. DTP'nin ikinci kalesinde durum bakın ne halde?Abone ol

DTP, ikinci kalesi olarak gördüğü Hakkâri’de zaferini ilan etmeye hazırlanıyor. Ancak AKP’nin aşiret liderleriyle gizli görüşmeler yaptığı yolundaki iddianın, sonucu değiştirebileceği de gözardı edilmiyor

Kent merkezinde seçim bürosu açan DTP louisiana seo ise, bayraklarla süslediği sokaklarda “mahalle mitingleri” düzenleyerek gövde gösterisi yapıyor. DTP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani, Belediye Başkan adayı Cizreli, ilahiyatçı Yrd. Doç. Dr Fadıl Bedirhanoğlu ile kapı kapı dolaşarak oy istiyor.

AKP ise, seçim faaliyetlerini sessiz ve derinden sürdürüyor. Daha çok akşam saatlerinde seçim propagandası yapan AKP, kendi parti binasına bile seçim bayrağı asmaktan çekiniyor. Kahvehanede sohbet ettiğim bir Hakkârili vatandaş bu durumu şöyle dile getiriyor:

“Şimdi farklı bir durum yaşanıyor. Eskiden DTP’liler korkarak faaliyet sürdürüyordu. Şimdi de aynı durumu AKP yaşıyor.”

Diyarbakır’dan sonra ikinci kale olarak gösterilen Hakkâri’de, DTP’nin seçimi zorlanmadan alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, AKP’nin iktidar gücünü kullanması, aşiretlerin önde gelenleriyle gizli görüşmeler yapıldığı iddiaları, adrese teslim yardım faaliyeti ve tek tek ev gezileri yapılarak sessiz sürdürülen ikna çalışmalarının seçmen eğilimini değiştirebileceği ve sonucun AKP lehine dönüşebileceği gerçeği de göz ardı edilmiyor.



Kategori : GÜNCEL