Boschtan çevre dostu yatırımlar

  • Ana Sayfa
  • Boschtan çevre dostu yatırımlar
Boschtan çevre dostu yatırımlar
Bosch enerji kaynaklarının doğru kullanımı konusunda atağa geçti. Çevre dostu yatırımlara imza atıyorlar.Abone ol

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, Bosch olarak, tüm dünyanın gündeminde olan kaynakların verimli kullanımı ve çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesi çalışmalarını küreselleşmenin ekolojik boyutu olarak değerlendirdiklerini ve bu alanda ciddi yatırımlar yaptıklarını bildirdi.

Hermann Butz, yaptığı yazılı açıklamada, iklim değişimlerine karşı dünyayı koruma ve kaynakların doğru kullanımının artık uluslararası bir sorun ve birçok ülkenin öncelikli gündem maddesi olduğun seo u, bu durumun, çevrenin korunmasına yönelik yenilikçi ürünlere olan talebi artırdığını belirtti.

Bosch'un, iklim değişiklikleri sebebiyle küresel boyutta önem taşıyan enerji verimliliği konusunda birçok çalışması bulunduğunu dile getiren Butz, Bosch olarak, tüm dünyanın gündeminde olan kaynakların verimli kullanımı ve çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesi çalışmalarını küreselleşmenin ekolojik boyutu olarak değerlendirdiklerini ve bu alanda ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Bosch Grubu olarak, her iş günü başına 14 patent başvurusunda bulunduklarını ve gelişim adına geçen yıl 3 bin 300'den fazla patent aldıklarını belirten Butz, ''Bosch Grubu, yenilikçi teknolojiler geliştirebilmek için her yıl toplam cirosunun yüzde 7'lik bölümünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor. En son verilere göre bu rakam 3,6 milyar avro olarak gerçekleşti ve bunun yüzde 40'lık kısmı çevre koruma ve kaynakların etkin kullanımı için harcandı'' ifadesini kullandı.

Butz, Bosch'un ana araştırma projelerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve depolanması üzerine yoğunlaştığını, bu tip çalışmaların fosil enerji kaynaklarının korunmasına ve enerji ithalatı konusunda özgürlük sağlanmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

2015 yılında piyasaya sunulmak üzere geliştirdikleri organik boya bazlı güneş pillerinin, cep telefonları, ev ve araç camlarında dahi kullanılabileceğini belirten Butz, alternatif yakıt teknolojileri üzerinde de çalışmaları olduğunu bildirdi.

Butz, ''Sıkıştırılmış doğal gaz, benzin ile etanol karışımı gibi yakıt karışımları ve sentetik biyoyakıtlar gibi karbondioksit emisyonlarını azaltacak yakıtların kullanılabileceği teknolojiler geliştiriyoruz'' dedi.

Hermann Butz, Bosch Rexroth'un rüzgar enerjisi iş kolunun da yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışmalar yaptığını belirtti.



Kategori : EKONOMİ