Tatlıcıya kızdılar tatlı zengini oldular

  • Ana Sayfa
  • Tatlıcıya kızdılar tatlı zengini oldular
Tatlıcıya kızdılar tatlı zengini oldular
Çorum'da iki kardeş, restoranlarında tatlı satmak için görüştükleri tatlıcıya kızınca kaderlerini değiştirdiler. Şimdi onlar tatlı kralları. Abone ol

Çorum'da 1969 yılında babalarının açtığı işkembe lokantasını büyük bir restorana dönüştüren iki kardeş, restoranda tatlı satması için görüştükleri tatlıcıya kızınca kendi markalarını yarattılar.

Çorum, Samsun ve İstanbul'daki 6 şubede ''Cevher'' ve ''Cevherzade'' ismiyle hizmet veren iki kardeş, Türkiye'de şerbetli ve sütlü tatlıyı aynı konseptte tüketiciye sunan ilk ve tek firma olma özelliğini taşıdığı savunuluyor.

Çorum'da biri restoran olm google seo çalışması ak üzere toplam 4 şubeyle faaliyet gösteren firmanın sahiplerinden Timur Cevher,Cevher'in kuruluş öyküsünü ve markalaşma yolundaki serüvenini anlattı.

Cevher'in temelinin 1969 yılında babaları Duran Cevher tarafından atıldığını ifade eden Cevher, lokantacılık sektöründe birçok ilki gerçekleştirdiklerini ve özel müşterileri olduğunu söyledi.

TATLICI İLE ANLAŞAMAYINCA...

2002 yılında restorana gelenlere tatlı da ikram etmeye karar verdiklerini anlatan Cevher, bu konuda kentteki bir tatlıcıyla görüştükleri ifade ederek, ''tatlıcıdan 'restoranda stant aç, kendi tatlını sat' şeklinde talepte bulunduklarını kaydetti.

Cevher, tatlıcı ile anlaşamayınca, bu işi kendileri yapmaya kara verdiklerini belirterek, ''Tatlı ustası transfer ederek restoranda kendi tatlımızı üretmeye başladık. Üretim ve satışlarımız iyi gitti. Daha sonra pasta üretimine de başladık'' dedi.

Tatlı ve pastacılık sektöründe faaliyet gösteren birçok firma ile görüşmeler yaptıklarını bildiren Timur Cevher, 2005 yılında Cev-Ka Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketini kurduklarını kaydetti.

Bazı müşterilerin isteği üzerine sütlü tatlı da üretmeye başladıklarını belirten Cevher, şuanda şerbetli tatlı ile sütlü tatlıyı tek konseptte müşteriye sunan Türkiye'de ilk ve tek firma olduklarını savundu. Satışların oldukça iyi durumda olduğunu vurgulayan Cevher, Şanlıurfa, Gaziantep, Samsun ve İstanbul'a tatlı gönderdiklerine dikkati çekti.

''Ürünümüzün en büyük özelliği Türkiye'nin her bölgesinde aynı şekilde kalması'' diyen Timur Cevher, tatlıyı, şerbetli haliyle gönderdiklerinin altını çizdi. Diğer firmalara göre kendi ürünlerinin çok farklı olduğunu öne süren Cevher, ''Bizim gönderdiğimiz tatlıların tepsisinde şerbet bulamazsınız. Ayrıca diyabet hastaları için de özel tatlı üretiyoruz'' diye konuştu.



Kategori : EKONOMİ