Deprem bekleniyor okullar tatil

Deprem bekleniyor okullar tatil
Denizli'de kabus yaşanıyor. Son dört gündür yaşanan depremler nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildiğini ve 21 evin tahliye edilmesinin kararlaştırıldığını bildirildi.Abone ol

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, son dört gündür yaşanan deprem fırtınası nedeniyle uzmanların değerlendirmesi sonucu bölgede hareketliliğin arttığının tesbit edildiğini belirterek, vatandaşları özellikle ‘bugün’ dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vali, çeşitli köylerde 21 evin boşaltıldığını ve il merkezindeki okullarda da tedbir olarak eğitime bugün için ara verildiğini bildirdi.

Vali Erkmen, tüm emniyet birim amirleri ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Daire Başkanı Bekir Tüzel'in katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Erkmen, Denizli bölgesinde son dört günde büyüklüğü 3'ün üzerinde 80 ve altında 1000 civarında sarsıntı yaşandığını bel Kuvars kum irterek, “Biz, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Kandilli Rasathanesi ve Pamukkale Üniversitesi ile her gün bu verileri yorumlayıp değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımız gün gün bunları yorumladılar. Geldiğimiz noktada bugün itibariyle hareketliliğin biraz arttığını gördüler. Kimse telaşa kapılmasın. İlla bir deprem olacak anlamında söylemiyorum. Denizli birinci derecede deprem bölgesindedir. Her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Bu yorumlar deprem olacak anlamı taşımıyor. En kötü ihtimalle geçen yıl Honaz'da yaşanan 4.8 büyüklüğündeki depremi geçmeyeceğini söylüyor uzmanlar. Hiç kimse telaşa kapılmasın. Bu büyüklükte bir deprem, öldürücü etkisi olan, genel hayatı felç edecek bir deprem değildir. Belli binalarda hasar oluşabilir. Tedbirleri alıp risk taşıyan binalarda yaşamamız gerekir” dedi.

Bir haftadır düzenledikleri deprem tatbikatlarıyla sarsıntıların eş zamanlı meydana gelmesi üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan yetkililerin Denizli'ye geldiğini, binalarda dayanıklılık araştırması yaptığını ve 3 bin 500 binanın tarandığını anlatan Erkmen, çeşitli köylerde risk taşıdıkları gerekçesiyle 21 evin boşaltıldığını bildirdi. Erkmen, şöyle konuştu:

“Bazı okullarımızda güçlendirme çalışması yapıldı. Bazıların da yapılmadı. Biz de öğrenciler arasında eğitim farkı olmasın diye merkezdeki tüm okulları bugün için tatil etme kararı verdik. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan gelen arkadaşlarımız binalarda araştırmaları sürdürüyorlar. Bugün vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bunu herhangi bir şey olacağından söylemiyorum. Bilim adamları verileri yorumlayarak biraz hareketlilik yaşandığını söylüyorlar. Geçmişte de hareketlilik yaşanmış ama bir şey olmamıştır. Üzerine basa basa uzman arkadaşların bize söylediği en kötü ihtimali söylüyorum. Biz tatbikatlar başladığından bu yana bütün doğru bilgileri kamuoyu ile paylaştık. Bugün de devam edeceğiz. Paniğe telaşa gerek yok. Tedbirli olmakta fayda var. Bu nedenle deprem güçlendirmesi görmeyen bazı okulların da bulunduğunu bilerek ve herhangi bir karışıklığa yol açmaması için merkezdeki bütün okulları bir gün süreyle tatil yapmaya karar verdik.”

Haraketliliğin Denizli merkezden çok Sarayköy, Akköy ve Honaz da yoğunlaştığını kaydeden Erkmen, basın mensuplarından da bilgileri yorum yapmadan halka aktarmalarını istedi.

Öğrenciler sabah okullarına geldikten sonra karar okul yönetimlerine bildirildi. Öğrenciler daha sonra evlerine gönderildi. Denizli'de herhangi bir panik havası olmadığı ancak vatandaşların tedirginlik yaşadığı dikkat çekti.



Kategori : GÜNCEL