Petrol rezervi dudak uçuklattı

Petrol rezervi dudak uçuklattı
Güneydoğu'daki petrol rezervleri yabancı şirketlerin iştahını kabarttı. Karadeniz'deki petrol rezervleri ise inanılmaz boyutlarda.Abone olKaradeniz'de 10 milyar varil petrol rezervinin olduğu belirtiliyor TPAO Genel Müdürü Uysal, Türkiye'nin 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak petrol olduğunu söyledi. Doğalgaz rezervi ise 1.5 trilyon ersağ üye metreküp.

Uysal ayrıca Exxon Mobil ve EOG ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde arama yapmak için gizlilik anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, Exxon Mobil ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde arama yapmak için gizlilik anlaşması imzaladıklarını, EOG Resources firmasıyla da Güneydoğu Anadolu'da iki ruhsatla arama yapacaklarını açıkladı

Uysal, Irak'ta büyük sahalar için de BP, Shell, Gazprom, Hintli ONGC gibi şirketlerle görüştüklerini ve bazılarıyla gizlilik, bazılarıyla da ortaklık anlaşmaları imzaladıklarını bildirdi.

Irak Petrol Bakanlığı, geçen yıl Nisan ayında, petrol ve doğalgaz sahaları ile ilgili ön başvuru yapan 120 petrol şirketi arasından ihalelere katılmaya yeterli bulduğu ve aralarında ABD, Japonya, Güney Kore ve Avrupalı şirketlerin de olduğu 35 firmayı belirlemişti. Ancak ön başvuruda bulunan TPAO bu listede yer almamıştı. Irak, daha sonra TPAO da dahil altı şirketi daha listeye dahil etmişti.



Kategori : EKONOMİ