Marmara için deprem tarihi!

Marmara için deprem tarihi!
Işıkara geçtiğimiz günlerde bir tarih vermişti. Ama o tüm Türkiye içinmiş. Marmara içinse deprem çok ama çok yakın! Abone ol

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ellerindeki verilerin 2010-2014 yılları arasında Marmara'daki depremin en yüksek olduğu zaman aralığını gösterildiğini belirterek, “Ama olma olasılığı varken, olmama olasılığı da var. 2010-2014 yılları arasında bir deprem olma olasılığı açısından yüksek bir zaman aralığıdır” dedi.

Adıyaman'da, Kızılay taraf seo ından düzenlenen ‘Afet Zararlarını Azaltma Programı’nın çerçevesinde düzenlenen toplantıya katılan Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği (AHDER) Başkanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye’de depremle birlikte yaşamayı halkın öğrenek zorunda olduğunu söyledi.

17 Şubat günü, Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, 5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ve o gün Yalova'da bulunduğunu belirten Işıkara, gazetecilerin soruları üzerine bu büyüklükteki depremlere alışıması gerektiğini söylediğini anlattı. Işıkara, şunları söyledi:

2010-2014 YILLARI ARASINDA

“Bu Türkiye'nin olağan deprem etkinliğidir. Türkiye'de 5 ile 5.9 büyüklükleri arasında ve 51-60 gün arasında 1 veya 2 deprem olabilir. 17 Şubat ve 17 Nisan arasında ülkemizin herhangi bir yerinde 5 ile 5.9 büyüklüğünde 1 deprem olursa, bu benim için sürpriz olmaz. Çünkü bu Türkiye'nin olağan deprem etkinliğidir. Bu büyüklükteki depremlere alışmamız lazım demiştim. Ama bu bilgi alındı, Marmara'ya teşhir edildi. Tabii, başta İstanbul olmak üzere Marmara rahatsız oldu. Halbuki benim söylediğim tüm Türkiye içindi. Verilere göre 2010-2014 yılları arasında Marmara’daki depremin en yüksek olduğu zaman aralığını gösteriyor. Ama olma olasılığı varken olmama olasılığı da var. Ama 2010-2014 yılları arası bir deprem olma olasılığı açısından yüksek bir zaman aralığıdır. Her gün 1 gün daha yaklaşıyoruz.”

OKULLAR TAMAM HASTANE BİNALARI RİSKLİ



Kategori : GÜNCEL