Hilmi Gülerden Orduya müjde

Hilmi Gülerden Orduya müjde
Bakan Hilmi Güler, ''Hava kirliliğinin azaltılması noktasında doğal gaza geçiş çok önem arz etmektedir'' dedi. Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Hava kirliliğinin azaltılması noktasında doğal gaza geçiş çok önem arz etmektedir'' dedi.

Ordu'da bulunan Bakan Güler, Ordu Valiliğinde düzenlenen ''Ordu Enerji Yatırımları'' konulu toplantıya katıldı.

Toplantıda, Ordu'da üç mahallenin tamam kokulu taş ına 2009 yılının sonunda doğal gaz vermeyi hedeflediklerini belirten Bakan Güler, Ordu için bunun büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

2009 yılı yatırım programı kapsamında Ordu'da 10 kilometrelik doğal gaz hattı döşemeyi planladıklarını, ancak bunu yapılan özverili çalışmalar ile üç katına çıkardıklarını anlatan Güler şöyle konuştu:

''Ordu Türkiye'de doğal gazı en ucuz kullanan illerinin başında geliyor. 2009 yılı yatırım programımız kapsamında da Durugöl, Akyazı ve Karşıyaka mahallerinin tamamına doğal gaz vermeyi hedefliyoruz. Tabi burada aslında 2009 yılı için belirlediğimiz programda 10 kilometrelik doğal gaz hattı döşeme öngörülüyordu. Ama özverili çalışmalar sonrası bu şu anda tam üç katına çıkmış durumda. Ordulular için bu büyük bir fırsattır.''

Doğal gaza geçişin hava kirliliğinin azaltılması noktasında da önemli olduğunu vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

''Doğal gaz belediyecilik açısından da çok önemlidir. Aynı zamanda da hava kirliliğinin azalması noktasında doğal gaza geçiş önem arz etmektedir. Biz hükümet olarak göreve başladığımız tarihte dokuz ilimizde doğal gaz vardı şimdi ise bu rakam önemli derecede artmıştır. Bu büyük bir başarıdır. Türkiye'nin ve Ordu'nun geleceği açısından önemli çalışmalardır.''



Kategori : POLİTİKA