Dikkat, Yere Düşen Dualar

Dikkat, Yere Düşen Dualar
Genç kuşağın iyi öykücüsü ve romancısı Sema Kaygusuz Liberation'un kitap ekindeAbone ol

Doğan Hızlan yazdı...

Genç kuşağın iyi öykücüsü ve romancısı Sema Kaygusuz’un ilk romanı Yere Düşen Dualar, La Chute des Prieres adıyla Fransa’da yayımlandı. Liberation’un kitap eki, Kaygusuz’u "" anonsuyla kapağına taşıdı.

Marc Semo imzalı yazıda, roman için çarpıcı yorumlar ve saptamalar var:"İnsanın en acıyan yerine, ruhuna değen bir yazar. Bu kitap, insanruhuna dokunan lirik bir şiir. Yazarın sıradışı imgelemi, bütün dünyayı sarmalıyor. Türk edebiyatının umu seo t veren genç romancısı. Dünyadaki güzelliğin ve acının marşı."

Eleştiri yazısının dışında ayrıca romanın özeti ve alıntılar konulmuş.

Sema Kaygusuz, 1972 yılında Samsun’da doğdu, Gazi Üniversitesi İletişim BilimleriFakültesi’ni bitirdi, çeşitli ödüller aldı.

Kitapları , , , , Ortadan Yarısından.

GELECEĞİN USTALARI SORUŞTURMASINDA BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

NOTOS ÖYKÜ dergisinin düzenlediği, "Edebiyatımızda geleceğin ustaları"soruşturmasında, birinci sırada Sema Kaygusuz yer almıştı.

54 seçicinin önerdiği 82 yazar arasından 25 yazar seçildi.

Semih Gümüş, değerlendirme yazısında, Fransız Lire dergisinin 2005 yılında yaptığı,dünya edebiyatında geleceğin ustalarını seçmeyi amaçlayan soruşturmadanesinlendiklerini, bu soruşturmada da Aslı Erdoğan’ın 50 yazar arasında yer aldığını belirtiyor.

Notos Öykü’nün soruşturma sıralamasını okuyalım:

Sema Kaygusuz, Faruk Duman, Behçet Çelik, Ayfer Tunç, Murat Uyurkulak, Sibel K.Türker, Barış Bıçakçı, Elif Şafak, Murat Gülsoy, Yavuz Ekinci, Aslı Erdoğan, MuratYalçın, Ahmet Büke, Müge İplikçi, Küçük İskender, Şebnem İşigüzel, Abdullah Ataşçı,Onur Caymaz, Ayhan Geçgin, Türker Armaner, İnan Çetin, Karin Karakaşlı, EthemBaran, Orçun Türkay, Kaya Genç.

Soruşturmalar insana bir fikir verir, ortak zevki ve düşünceyi yansıtır. Belki başkaseçicilerden başka sonuç çıkabilir.

Benim için bu soruşturmaların bir değeri vardır, bu listeyi saklamalıyız, ileride edebiyatserüvenlerini saptamada iyi bir başvuru kaynağı olacaktır.

* * *

Bir Türk yazarının yurtdışında ilgi görmesi, beğenilmesi, okunması beni her zaman mutluetmiştir. Üstelik sevdiğim bir yazarsa bu sevincim katlanır.



Kategori : MAGAZİN