Erdoğan CHPye meydan okudu

Erdoğan CHPye meydan okudu
Baykal, Diyarbakır için Erdoğan'a yüklendi Başbakan Sakarya'dan cevap verdi. İşte Erdoğan'ın Baykal çağrısı;Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün 11’inci seçim mitingini yaptığı Sakarya’da CHP Lideri Deniz Baykal’ı ve medyayı hedef aldı. "Bana medya değil, milletim oy verecek" diyen ve Diyarbakır’da kendisi için alınacak tedbirlerin aynısının Baykal’a da sağlanacağı güvencesini veren Erdoğan, "Er meydanı burası. Buyur Diyarbakır’a" çağrısında bulundu.

İşte Erdoğan'ın Sakarya'daki o sözleri;

SİVAS'TAN ÖTEYE GİTTİN Mİ?

Anamuhalefetin lideri diyor ki, ’Başbakan niçin Diyarbakır’a gidiyor, orayı karıştırmaya gidiyor’ diyor. Böyle siyasetçi olur mu ya, böyle bir genel başkan olur mu? Ne demek? Sen de gideceksin. Efendim Başbakan’ın güvenlik güçleri va ersağ üyelik rmış. Sayın Baykal sana sesleniyorum, Tayyip Erdoğan için hangi güvenlik tedbirleri alınıyorsa senin için de alınır. Buyur Diyarbakır’a. Biz hiçbir siyasi parti liderimiz için böyle bir güvenlik zafiyeti yaratmayız. Aynı imkanlar onlar için de alınır. Sen zaten Sivas’tan öteye kaç kere gittin ki!

EVCİLİK OYNAMIYORUZ

Biz siyaset yapıyoruz, mahalle arasında evcilik oynamıyoruz. Gereği neyse bunu yapacağız. Ve tamamına aynı dille aynı samimiyetle aynı birlik ve beraberlik mesajıyla konuşuyoruz. 60 ilimizde bu şekilde bizzat miting yapmayı planlamıştım, şimdi 66 oldu. Kalan illere de arkadaşlar gidecekler. Peki diğer siyasetçiler nerede? Onları halkın içinde gördünüz mü?

[PAGE]

MEDYA OY VERMEYECEK

Sayın Baykal diyor ki, gel medyada tartışalım. Bana medya oy vermeyecek, milletim oy verecek milletim. Ben milletin sohbetine geliyorum. Ha yeri geldiği zaman televizyonlara da çıkar, medyayla da görüşmelerimi nasıl bundan önce yapıyorsam bundan sonra da yaparım. Ama burası er meydanı. Siyasetin er meydanı, hodri meydan. Buraya gel. Burada bindirilmiş kıtalar yok. Orada Ankara’da otur çamur siyaseti, iftira siyaseti, karalama siyaseti yap. Gazeteler, medya üzerinden halkla ilişki kurmaya çalış.

ÇAMURUN İÇİNDELER

Biz ne dedik? Medyadan kılavuz olmaz dedik. Bakın işte olmuyor. Ne dedik? Çamur siyaseti yapıyorlar, çamurun üzerinde oturup bize çamur sıçratıyorlar dedik. Dediğimiz doğru çıktı mı? Üzerinde oturdukları çamurun içinde battılar mı? Üzerinde oturdukları çamurun içinde şimdi debelenmeye başladılar.

ÇALANIN AVUKATI OLMA

Siz bunları çok iyi biliyorsunuz. 17 Ağustos’ta Sakarya’da deprem oldu, Ankara’da bunlar enkazın altında kaldı. Bu millet o günleri unutmadı. Allah aşkına böyle muhalefet olur mu? Çık milletin karşısına, çık milletle konuş. Gel halkın arasına gir, niye girmiyorsun. Çetenin, mafyanın hukuk dışılığın karanlık güç odaklarının avukatlığını yaparak muhalefet olur mu? Vergi kaçıranların, milletin hazinesini yağmalamayanların, tüyü bitmedik yetimin hakkını çalanların avukatlığını, sözcülüğünü yaparak muhalefet olur mu? Ya bir kere de milletin adına bir şey söyle. Bir kere milletle aynı istikamete bak Allah aşkına ve bir kere de gel milletin avukatlığını yap. Yok. Biz hortumculara değil, halkımıza, çocuklarımıza veriyoruz. Farkımız bu."



Kategori : POLİTİKA