İstanbulda akıllara zarar vurgun

  • Ana Sayfa
  • İstanbulda akıllara zarar vurgun
İstanbulda akıllara zarar vurgun
Bu kez vurguncuların hedefinde huzur evleri var, çoğu okumuş çocuklar. Aralarında doktor ve eczacılar bile var!Abone ol

Yakalanan kişilerin, huzurevlerinde kalan yaşlıların sağlık karnesini çalışanlar vasıtasıyla ele geçirerek, kemik erimesi ve parkinson hastalığı tedavisinda kullanılan pahalı ilaçları doktorlara yazdırdığı ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor.

İstanbul'da, huzurevlerinde kalan yaşlıların sağlık karneleri üzerinden milyonlarca liralık dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 5'i doktor, 6'sı eczacı ve ilaç firması temsilcilerinin de bulu Kuvars kum nduğu 20 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin, kupürleri kesilen kutulardaki ilaçları hazırladıkları sahte ilaç kutularına koyarak sattıkları da iddia ediliyor. Edinilen bilgiye göre Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ilaç kupürleri basılarak devletin zarara uğratıldığı yönünde bir ihbar aldı. Telefon ve fiziki takip başlatan ekipler doktor, eczacı ve ilaç firması yetkililerini izlemeye başladı.

ŞEBEKENİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ...

İddialara göre, huzurevinde kalan yaşlıların sağlık karneleri, huzurevleri çalışanları aracılığıyla elde edilip, şebeke elemanlarına ulaştırılarak, özel ve devlet hastanelerinde anlaşmalı oldukları doktorlara muayene olmuş gibi işlem yaptırıldı. Hastanede yapılan bu işlemlerden doktorların döner sermayeden pay almaları sağlanırken doktorlar, yaşlıların sağlık karnelerine kemik erimesi ve Parkinson hastalıklarının tedavisinde kullanılan pahalı ilaçlar yazdı.Buradan sonra devreye şebekenin anlaşmalı olduğu eczaneler girdi.

Sağlık karnelerine yazılan ilaçların kupürleri kesilip Sosyal Güvenlik Kurumları'na gönderildi. Bu kurumlardan ilaçların paraları alınarak haksız kazanç elde edildi. İddiaya göre, bununla da yetinmeyen çete üyeleri, kupürleri kesilen ilaçları bastıkları sahte ilaç kutularına koyarak ikinci kez sattı. Şebekenin milyonlarca lira ile ifade edilen miktarda dolandırıcılık yaptığının mali polis tarafından tespit edildiği belirtildi. Yapılan tespitlerin ardından sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında 5 doktor ve 6 eczacının bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ilaç firmaları temsilcilerinin, sağlık karnelerine kendi firmalarının ilaçlarının yazılması için şebekeye komisyon verdiğinin tespit edildiği bildirildi.



Kategori : GÜNCEL