Yavaş: Gökçek oyun dışı kalacak

  • Ana Sayfa
  • Yavaş: Gökçek oyun dışı kalacak
Yavaş: Gökçek oyun dışı kalacak
MHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, Başkan Gökçek'in aleyhine haber yaptırdığı gazeteyi ASKİ'nin araçlarıyla vatandaşlara bedava dağıttırdığını ileri sürdü ve uyardı...Abone ol

MHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, Başkan Gökçek'in aleyhine haber yaptırdığı gazeteyi ASKİ'nin araçlarıyla vatandaşlara bedava dağıttırdığını ileri sürerek, "Rakiplerine çelme takan sporcular kırmızı kart görür, Gökçek de 29 Mart'ta kırmızı kart görerek oyun dışı kalacak" dedi.

Gökçek'in, "Beypazarı'nın suyu kirli, açıklamazsa ben açıklarım" şeklindeki sözlerini yanıtlayan Yavaş, "Elinde ne varsa açıklasın. İnsanları paniğe itiyor, 'su kirli' diyerek Beypazarı'nın turizmini baltalıyor. Gökçek kirli siyaset yürütüyor" diye konuştu.

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sheraton Otel'de düzenlediği basın toplantısında Ankara için planladığı projelerini bir tanıtım filmi ile anlattı. Başta MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır olmak üzere 20 MHP milletvekili toplantıya katılarak Yavaş'a destek verdi.

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği alabama seo kahvaltılı basın toplantısının açılış konuşmasını yapan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, 29 Mart seçimlerinde sadece yerel yöneticilerin belirlenmeyeceğini, ülkenin geleceğinin şekilleneceğini belirterek, "AKP devlet memurlarını parti memuru haline getirdi. Vali ve kaymakamlar AKP'nin il ve ilçe başkanı haline getirildi" dedi.

Melih Gökçek'in Ülkücülerin oylarıyla yıllardır başkanlık koltuğunda oturduğunu savunan Paçacı, "Ankara halkı ve Ülkücüler 29 Mart'ı sabırsızlıkla bekliyor. Mansur Yavaş, Ankara'yı Türkiye'ye yakışır standartta yönetecek ve Ankara'ya özlenen hizmetleri verecek. Gökçek'in 15 yıllık dönemini mercekle inceleyeceğiz ve sonuçlarını kamuoyuna ilan edeceğiz. 30 Mart Gökçek'in hesaba çekileceği gün olacak" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş ise Ankara'nın son 20 yıldır Karayalçın ve Gökçek tarafından yönetildiğini hatırlatan Yavaş, "Bugün her ikisi de metro ve borçları tartışıyor. Ankara 20 yıldır iyi yönetilmiş olsaydı bugün kentin vizyonu tartışılırdı" dedi.
MHP'li Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su sayaçlarını 45 günde bir okutarak vatandaşların daha fazla fatura ödemesine yol açtığını kaydeden Yavaş, "Şimdi bu uygulamadan vazgeçtiler faturalar düştü ancak Ankaralı da 15 yıldır nasıl kazıklandığını fark etti" diye konuştu.

Yavaş, ayrıca Gökçek'in 'fahri başkan' sıfatıyla Ankaraspor'a trilyonlarca lira para topladığını ve bu paranın kaynağının belli olmadığını ileri sürerek, "Başkan 'Ben bu kentin belediye başkanıyım, hatırımı kullanıp para istedim' diyor. Siz onlardan kulüp için hatıra binaen para isterseniz, onlarda belediyeden bu hatıra binaen bir istekte bulunursa onları kıramazsınız" değerlendirmesinde bulundu.

Mansur Yavaş, basın toplantısında 18 Şubat'ta yaptırdıkları anket sonuçlarını da açıkladı. Gökçek'in yüzde 32.5, Karayalçın'ın yüzde 29.8, Yavaş''ın ise yüzde 27.7 çıktığı anketi değerlendiren MHP'li Yavaş, şunları söyledi: "Melih Bey daha önce katıldığı program ve toplantılarda benim için defalarca, 'çok başarılı', 'beyefendi' gibi ifadeler kullanıyordu. Büyük büyük çıkışımızdan sonra bize savaş ilan etti.

Methiyeler dizen Gökçek gitti ASKİ'nin kamyonları ile bedava gazete dağıtan Gökçek geldi. Biz o haberi kimin yaptırdığını biliyoruz. Geçmişte aynı gazete Beypazarı ve benim için çok olumlu haberler yapmıştı, bunu inkar edemeyiz. Bir kişinin yaptığı bütün gazeteyi bağlamaz. Kimseye kırgın değilim. Ama Ankara bu kirli siyasetten kurtulmalıdır. Rakiplerine çelme takan sporcular kırmızı kart görür, Gökçek de 29 Mart'ta kırmızı kart görerek oyun dışı kalacak. 18 Mart'ta yeni bir anket daha yaptıracağım. Sonuçlar olumlu veya olumsuz olsa bile açıklayacağız. Benim rakibim Karayalçın değil, Gökçek'tir, zaten o da sürekli düşüş halinde."
Gökçek'in, "Beypazarı'nın suyu kirli, asbestli borular kullanılmış, sonuçları açıklamazsa ben açıklarım" şeklindeki sözlerini yanıtlayan Yavaş, "Ben onun açıklamasını bekliyorum, bakalım neyi açıklayacak. Elinde ne varsa açıklasın. Kendisini kınıyorum. İnsanları paniğe itiyor, asbestli borular zararlı değil, her yerde kullanılıyor, Ankara'da bile. Gökçek Ankara'da yaşanan su rezaletini hiç kimseye unutturamaz. 'Su kirli' diyerek Beypazarı'nın turizmini baltalıyor. Gökçek kirli siyaset yürütüyor" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL