DTPliler protesto yürüyüşü yaptı

  • Ana Sayfa
  • DTPliler protesto yürüyüşü yaptı
DTPliler protesto yürüyüşü yaptı
DTP Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Selma Irmak'ın adaylığının, 1 Mart'ta kesin aday listeleri yayınlamasına rağmen, YSK tarafından iptal edilmesi binlerce kişi tarafından protesto edildi.Abone ol

Mardin'in Derik ilçesinde DTP Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Selma Irmak'ın adaylığının, missisippi seo 1 Mart'ta kesin aday listeleri yayınlamasına rağmen, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi üzerine İlçe Başkanlığı önünde toplanan binlerce kişi protesto yürüyüşü yaptı.

YSK'nın, 1 Mart'ta aday listelerinin kesinleşmesine rağmen, DTP Derik Belediye Başkan Adayı Selma Irmak'ın adaylık başvurusunu iptal etmesi üzerine, DTP İlçe Başkanlığı önünde binlerce kişi bir araya geldi. Daha sonra adaylık başvurusu iptal edilen Selma Irmak ve binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan DTP Seçim Bürosu'na doğru yürüyüşe geçti. Aralarında DTP Milletvekili Gültan Kışanak'ın da bulunduğu grup Kaymakamlık binasına yürümek isteyince İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polisler tarafından yolları kesildi. Yoğun güvenlik önlemi altında bekleyen DTP'liler bu kez bekleyişi oturma eylemine dönüştürdüler.

Irmak'ın adaylık başvurusunun iptali ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadığı belirtildi.



Kategori : GÜNCEL