Bin tane Mustafa Balbay çıkar!

Bin tane Mustafa Balbay çıkar!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Balbay'ın tutuklanmasına işte bu sözlerle tepki gösterdi.Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Türkiye'de Mustafa Balbay'ları bitiremezsiniz. Birini tutuklarsınız yüz tane, bin tane Mustafa Balbay çıkar'' dedi.

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Bursa 7. Kitap Fuarı''ndaki Cumhuriyet Kitapları Standı'nı ziyaret eden Öymen, gazetecilerin, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın tutuklanmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Balbay'ın tutuklandığını öğrendiklerinde büyük üzüntü duyd hipnozla vajinismus tedavisi uklarını belirten Öymen, şunları kaydetti:

''Vaktiyle Fransa'da, Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle zamanında, kendisine şiddetli eleştirilerde bulunan Jean-Paul Sartre'ın tutuklanmasını önermişler. (Sartre'ı tutuklayalım, size yönelik suçlamalarını önleriz) demişler. De Gaulle de (Siz ona hiçbir şey yapmayın. Jean-Paul Sartre, Fransa'dır) demiş. Biz de diyoruz ki; Mustafa Balbay, Türkiye'dir. Kimse muhalifleri susturarak avantaj sağlayacağını ümit etmesin. Eğer iktidarın böyle bir düşüncesi, ümidi varsa boşunadır. Türkiye'de Mustafa Balbay'ları bitiremezsiniz. Birini tutuklarsınız yüz tane, bin tane Mustafa Balbay çıkar.''

Onur Öymen, demokrasinin yaşandığı yerde eleştirinin de olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Eleştiriyi içinize sindireceksiniz. İktidar her ülkede var. Muhalefet ve eleştiri sadece demokrasilerde var. Herkes şunu bilsin ki Türk milleti, otoriter, totaliter, dinci Osmanlı İmparatorluğu'nu yıktığı gibi demokratik yöntemlerle AKP imparatorluğunu da yıkacaktır, sandıkta yıkacaktır. Kimse, muhalefeti susturarak iktidarda kalabileceğine inanmasın. Kimse yargıya siyaseti karıştırmaya kalkışmasın. Bunu yapmak, demokrasiye yapılacak en büyük kötülüktür. Biz inanıyoruz ki Ankara'da yargıçlar var, Türkiye'de hakimler var. Siyaseti yargıya karıştırmak isteyenler mutlaka başarısızlığa uğrayacaktır.''

Balbay'ın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağını ümit ettiklerini belirten Öymen, ''Türk halkının Balbay'ın görüşlerine, eleştirilerine ihtiyacı var. Eleştirileri susturmak isteyenler, Türkiye'nin karanlık sayfalarında yerini alacaktır'' diye konuştu.

Onur Öymen'ın yakasına, Cumhuriyet Kitapları Standı'nda, ''Mustafa Öymen Balbay'' yazılı bir tanıtım kartı takıldı. Öymen, stantta bir süre yazarlarla da sohbet etti.



Kategori : GÜNCEL