Karayalçından 55 bin kişiye iş sözü

  • Ana Sayfa
  • Karayalçından 55 bin kişiye iş sözü
Karayalçından 55 bin kişiye iş sözü
Murat Karalyalçın seçimi kazanırsa toplam 55 bin kişiye iş sözü verdi. CHP'li aday diğer projelerini sıraladı..Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''baştan itibaren eleştirilere, dedikodulara ya da çatışmalara dayalı değil, yapacaklarını, projelerini anlatmaya, açıklamaya dayalı bir siyasi çalışmanın yapılmasını uygun gördüklerini'', Ankara ve Ankaralılar için de bunun doğru olduğuna inandığını söyledi.

Karayalçın, seçim merkezi olarak kullandığı eski CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ankara sokaklarında ve bilboardlarda ''yerel yönetim sempozyumunun yapılmakta olduğuna'' ilişkin bazı yazıların bulunduğunu söyledi.

Bu yazıların seçim propagandası olduğuna işaret eden Karayalçın, ''Belediyenin milyarlarca lirası harcanarak seçim yasakları döneminde yapılan bu seçim propagandasının ivedilikle durdurulmasını gerekli gördüğümü bir kez daha ifade etmek istiyorum'' dedi.

Bu durumun seçim yasaklarına da aykırı olduğunu belirten Karayalçın, ''O nedenle suç işlenmektedir. Ayrıca da bu vicdani açıdan ayıp bir tavırdır'' diye konuştu.

Ankara'daki trafik düzenlemelerinin yanlışlı south dakota seo ğına da dikkati çeken Karayalçın, caddelerin otoyola dönüştürüldüğünü savundu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin uygulamaları neticesinde 2003-2007 yılları arasında başkentteki trafik kazalarının yüzde 36 oranında arttığını vurgulayan Karayalçın, bu kazaların çok büyük bir bölümünün ölümlü kaza olduğunu belirtti.

Seçimi kazanmaları durumunda 25 bin Ankaralı için doğrudan istihdam yaratacaklarını anlatan Karayalçın, öngördükleri yatırımlar dolayısıyla da yaklaşık 30 bin kişiye dolaylı istihdam olanağı sağlayacaklarını söyledi.

Karayalçın, bu çerçevede Işıklı Barajı yatırımında 1000, Kızılırmak Suyu Arıtma Tesisi yatırımında 1000, metro yatırımında 1500, Doğukent yatırımında 15 bin, ikinci otobüs terminali yatırımında 1500, ikinci otobüs terminali ile arıtma tesisinin işletilmesinde 800, İmrahor Vadisi ve Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi yatırımında 10 bin kişilik istihdam kapasitesi yaratılacağını bildirdi.

KADINLAR GÜNÜ

''Dünya Kadınlar Günü''nü hem kadın hem de erkek yurttaşlar için kutladığını belirten Karayalçın, yönetimlerinde Ankara'da var olan tüm kadın örgütlerinin temsilcilerinin katılımı ile her yıl doruk toplantısı yapılacağını söyledi.

Doruk toplantısına ''Kadın Kurultayı'' adı da verilebileceğini ifade eden Karayalçın, kurultayın Ankara'daki tüm örgütlerin katılacakları ve Ankara ile ilgili temel kararların alınacağı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin tartışılacağı ''Ankara Kurultayı''na giderken çok önemli bir hazırlık anlamına geleceğini vurguladı.

''Kadın Kurultayı''nda Ankara'da bir sonraki yıl için yapılması gerekli görülen uygulamaların tartışılacağını anlatan Karayalçın, sonuçların ''Ankara Kurultayı''na taşınacağını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu kurulacağını dile getiren Karayalçın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde de bu doğrultuda bir düzenleme yapılmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Karayalçın, ''Merkezi yönetimde ne olur, nasıl bir işlev kazanır onu bilemem ama Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde böyle bir komisyonun çok ciddi olarak hizmet vereceğini öngörüyorum'' dedi.

Çeşitli baskılara maruz kalan kadın Ankaralıların çocukları ile birlikte gerektiğinde geçici olarak kalabilecekleri kadın koruma evleri açılacağını anlatan Karayalçın, bunun acil bir ihtiyacın karışlanması için çok büyük bir önem taşıdığı düşüncesinde olduğunu belirtti.

Karayalçın, yoksul mahallelerden başlayarak çalışan kadınlar için kreş ve gündüz bakım evleri, çocuk kulüpleri ve çocuk oyun evleri açılacağını, ayrıca Ankaralı kadınların eğitim eksikliğini gidermek amacıyla ve kadınlara yeni istihdam kapılarının açılması umuduyla ücretsiz eğitim kursları verileceğini de kaydetti.

Ankara'da halk merkezleri kurulacağını, buralarda yeni evliler, ailelerinden ayrı yaşayan öğrenciler ve ev kuranlar için ikinci el eşya ve giysi pazarı açmayı düşündüklerini anlatan Karayalçın, Ankara'da kaldırımlar, yollar, alanlarda hamilelerin ve bebekli annelerin ihtiyaç duyduğu düzenlemeler konusunda duyarlı olacaklarını bildirdi.

Karayalçın, ''Sonuç olarak bizim yönetimimizde Ankara'nın suyu ve havası temizlenecek, Ankara'da metro yapımı yoluyla ulaşım rahatlayacak. Kaldırımlarda rahat yürünecek, çocukların oynayacağı, kullanacağı parklar, yeşil alanlar, kreşler olacak. Yoksulluk son bulacak, yoksulluğun istismarına son verilecek. En önemlisi Ankara kentinin yönetiminde başta kadın hemşehrilerimiz olmak üzere Ankaralılar yer alacak'' dedi.



Kategori : GÜNCEL