Komadan çıktı serviste öldü

Komadan çıktı serviste öldü
Adana'da hastanede tedavi gören hastanın ölümü ailesini isyan ettirdi. 55 yaşındaki adam bakın nasıl öldü?Abone ol

Adana'da hastanede tedavi gören hastanın, ağrısını dindirmek için yapılan iğneden dolayı öldüğü iddia edildi. Ailenin şikayeti üzerine, savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, 15 Şubat tarihinde Mücahitler Bulvarında meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 6 çocuk babası Nizamettin Ayaş (55), Adana Numune Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ayaş, 15 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Komadan çıktıktan sonra doktorunun hayati tehlikeyi atlattığını belirttiği Ayaş, kaza nedeniyle ayağında oluşan kırıkla louisiana seo rın tedavisi için ortopedi servisine sevk edildi.

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra eşi ve çocuklarıyla şakalaşmaya başlayan, kendini çok iyi hissettiğini ifade eden Ayaş, ortopedi servisindeki ikinci gecesinde ağrılarının artması üzerine doktordan yardım istedi.

İddiaya göre, doktorların yaptığı iğneden yaklaşık 20 dakika sonra şuuru kapanan Ayaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayda hastane ve doktorların ihmali bulunduğunu iddia eden ailenin şikayeti üzerine, savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Ayaş'ın cesedi ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu şikayetin kendilerine ulaştığını ve müfettiş tayin ettiklerini bildirdi.

Yetkililer, konunun detaylı olarak araştırıldığını, gerekli açıklamanın ise bu araştırmanın tamamlanmasının ardından yapılacağını kaydetti.

Morg önünde cenazeyi almayı bekleyen Ayaş'ın kardeşi Hasan Ayaş, ağabeyinin yoğun bakımdan çıktıktan sonra gayet sağlıklı gözüktüğünü, her şeyin ortopedi servisinde gerçekleştiğini iddia etti.

Ayaş, şunları kaydetti:

''Yoğun bakımdan çıktığı gün, çok iyi görünüyordu. Çocuklarıyla, eşiyle şakalaşıyordu. Doktoru artık beyin cerrahi servisinden alınarak, ortopedi servisine sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Servise yatırdığımızda gayet sağlıklıydı. Ne olduysa gece oldu. Ağrıları artınca, nöbetçi pratisyen doktor tarafından uyuşturucu özellikli iğne yapılmış. Yaklaşık 20 dakika sonra hayatını kaybetti. Travma geçirmiş, 15 gün hastanede yatmış bir hastaya verilmemesi gereken bir ilacın verildiğini düşünüyoruz. Ağabeyimin ölümünden sorumlu olanlar hesap vermeli.''

Ayaş, olaydan sonra doktorlardan ağabeyinin ölümüyle ilgili net bilgiler de alamadıklarını, ''Kime sorsak, cevap vermiyor. Doktorlar telefonumuza çıkmak istemiyor. Gittiğimizde de 'burada yok' diyerek görüştürmüyorlar'' dedi.

Otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Ayaş'ın cenazesi Yeşiloba Mezarlığında toprağa verildi.



Kategori : GÜNCEL