İki doktor yumruk yumruğa

İki doktor yumruk yumruğa
Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yumruk yumruğa kavga eden iki doktorun kavgası adliyede bitti.Abone olBaşhekim Yardımcısı Doktor Fatih Mete'yi darp ettiği iddia edilen aynı hastanede görevli doktor Semih Uşaklıoğlu, tutuklandı.

Olaydan sonra gözaltında rahatsızlanan ve kalp krizi riski bulunan Uşaklıoğlu, tedavi altına alındı.

Olay, önceki gün Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı Doktor Fatih Mete'nin odasında yaşandı. İddialara göre, hastanenin Başhekim Yardımcısı Doktor Fatih Mete ile Kulak-Burun-Boğaz servisinde görevli doktor Semih Uşaklıoğlu arasında, hastane bünyesinde açılan İngilizce dil kursu nedeniyle tartışma yaşandı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle iki doktor yumruklaştı. Meslektaşlarının araya girmesiyle güçlükle sakinleştrilen öfkeli doktorların kavgası adliyeye taşındı. Uşaklıoğl mikro beton kaplama u'nun dudağının patladığı, göğsünden ve karnından darp aldığı, Mete'nin ise darp nedeniyle yüzünde morluklar olduğu öğrenildi.

Özel Çapa Hastanesi'nden darp raporu alan Başhekim yardımcısı Mete, darp edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Yine çalıştığı hastaneden darp raporu alan doktor Uşaklıoğlu, gözaltına alınarak Şehremini Polis Merkezi'ne getirildi. Gözaltında rahatsızlanan Uşaklıoğlu, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis'ine kaldırıldı. Kalp ritim bozukluğu yaşayan ve kalp krizi riski bulunan Uşaklıoğlu, tedavi altına alındı. Uşaklıoğlu hakkında Fatih Adileysi'nde açılan davada mahkeme heyeti tutuklama kararı verdi. Ancak sağlık durumu şu an iyi olmayan Uşaklıoğlu cezaevinde gönderilemedi.

Savcılığın, mahkum koğuşu olan bir hastanede tutulması talebi, Türkiye'de böyle bir hastenin bulunmaması gerekçesiyle geri çevrildi. Bunun üzerine savcı, hakkında tutuklama kararı bulunan doktoru polise teslim etmeyen doktorlar hakkında rapor tutulmasını istedi. Doktor Semih Uşaklıoğlu'nun avukatı Hüseyin Güner, "Şu anda Türkiye'de savcı beyin istediği gibi bir hastane olmadığı için kendilerine burada kalmasının doğru olacağını bildirdik. Çünkü müvekkilimiz rahatsız ve tedavi altında. Emniyet yetkililerinin söylediğine göre, hastanın tıbbi durumu açısından burda kalması gerektiği yönünde ısrarları neticesinde de doktorlarla alakalı bu durumu belirtir bir zabıt tutulması gerektiği bildirilmiş" dedi.

Türk Sağlık-Sen İstanbul Şube Başkanı Mahmut Akman ise, "Şu anda hakkında tutuklanma kararı çıkarılmış olan doktor arkadaşımız 657'ye tabi devlet memurudur. Valilik'ten izin alarak kendisi hakkında adli koğuşturma yapılabilir. Benim edindiğim bilgi doğru mu değil mi bilemiyorum, şu ana kadar böyle bir işlemin yapılmadığı kanaati hasıl oldu. Doktorlar burada meslektaş oldukları için değil, tıbbi anlamda hayati risk taşıdığı kanaatine vararak müşahede kararı vermiş. Ancak buna rağmen yetkililer ısrar ediyor.

Hastayı vermeyen doktorlar hakkında tutanak tutulması yönünde bir emir verilmiş. Avukatımız, ilimizde tutuklunun barınabileceği bir hastanenin olmadığını ifade etmiştir. Doktorlar da Uşaklıoğlu'nun tedavisinin yapabilmesi açısından burada kalmasına karar vermiştir. Doktorlar tutuklunun sağlık yönünden hayati tehlikesinin olduğunu söylüyorlar. Bunu da yapılan tetkikler ortaya koyuyor zaten. Savcı Bey de buna rağmen şartlar ne olursa olsun bu tutukluyu vermeyen doktorlar hakkında zabıt tutun talimatını vermişse, eğer polisler de bu talimat doğrultusunda tutanak tutmuşsa sağlık hizmetleri tamamiyle ipotek altında demektir" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL