İşte Kadir Topbaşın tek hatası

  • Ana Sayfa
  • İşte Kadir Topbaşın tek hatası
İşte Kadir Topbaşın tek hatası
Topbaş, Balçiçek Pamir'e içini döktü. Topbaş, başkan olarak bir tek hatası olduğunu söyledi. İşte Topbaş'ın o hatası;Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş, Söz Sende Seçim Özel'de Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtladı.

Yaptığı işleri çok fazla anlatamamasının ve kendinden çok fazla söz edememesinin zayıf yönü olduğunu söyleyen Topbaş şunları kaydetti:

Beyoğlu'nda bir şeyler yaptık. İstanbul'a adayız diyorduk. Kendimizi anlatmak çok kolay değildi. Kendini anlatmaktan çok hoşlanan biri değilim. İşe çok fazla kendimizi verdiğimiz için ona fırsatımız olmuyor. Bazı insanlar vardır bir iş yapmıştır, onu abartarak anlatır. Maalesef o yönümün zayıf olduğunu düşünüyorum.

İstanbul ülke ölçeğinde bir şehir. Vatandaşın mutlu olması için geleceğe dair olumlu kanaatleri olması gerekiyor. Bu umutlar varsa o şehirde kaos olmaz. Yönetime güvenilmiyorsa k colorado seo aos olur. Belediyenin tanıtımında niçin rahatsız oluyorlar? Vatandaşın bunları bilmeye hakkı yok mu?

SİYASETTE ÜSLUP

Gelişen dünyada artık siyasetin daha demokratik bir yarışa girmesini arzu ediyoruz. Bu noktada yan yana gelip konuşamazsınız. Madem elinizde iddialar var neden bugüne kadar bir şey yapmadınız. 4 yıl bütçemiz oy birliğiyle geçti. Son bütçe de oy çokluğuyla geçti. Orada yanlışları ortaya koyabileceğiniz yer. Şirketlerin bütçelerinden bahsediyorlar. Bunlar zaten Meclise geliyor, denetim altında. Bu şirketlerin neyini gizleyeceksiniz. Böyle bir propaganda yöntemi doğru değil.

ŞEFFAFLIK ELEŞTİRİLERİ

"Neyi göremediklerini söylüyorlar? İhalelerin hepsi ilan ediliyor. Bütün hareketleri görebiliyorsunuz. Bu sistem içinde birçok bilgimiz internette. Üstelik bilgi edinme yasası var. Şeffaf derken neyi kastediyorlar? Her şey ortada. Bir de Meclis üyelerinin konuşma hakkı var. Ben o zaman sorarım: Bir modelinizi gösterin. Şunu söyleyebilirim ki dünyada teknolojiyi ve halkı bilgilendirmede en güçlü belediye İstanbul'dur. Siyaset yapıyorlar. Böyle bir siyaset de doğru değil. Doğru olan devletin devamlılığıdır. Bizim ne olacağımız önemli değil. Bu şehre ne katmışsınız bu önemli. Ben samimi olarak şunu bekliyorum, doğru yaptığımız işlere doğru dense, yanlış olanlar da söylendiğinde dikkate değer oluyor. Bakıyorsunuz ana muhalete her şey yanlış...Avrupa'daki siyaset tarzı, muhalefet tarzını göremiyorsunuz. "

"İktidarın alternatifi olmalı ki sorumluluk her zaman hissedilsin" diyen Topbaş Recep İvedik benzetmesinin de hoş olmadığını söyledi. Topbaş, "Biz de özen gösteriyoruz. Netice de insansınız, sinirleri alınmış bir insan olamazsınız. " dedi. Topbaş söyle devam etti: "Her insan yaptığı işler için bir teşekkür bekler. Bunu zaten siyasiler yapmayacaktır. Bilgi herkesin ortak malıdır. O bilgi doğru bilgiyse herkes kullanabilmeli. İftiraya dayalı birtakım şeyler önümüze konuyor. Onlarla uğraşsanız işinizi yapamazsınız. "

BAŞKALARINDAN GELECEK PROJELERE DE AÇIĞIM

Diğer adaylardan ve partilerden gelecek projeleri de olumlu buldupu takdirde değerlendirebileceğini söyleyen Topbaş, "Bundan yüksünmem ve şu filancaya aittir de derim" dedi.

"'En doğru iş ne?' diye sorarsanız Metropol Planlama Merkezini söylerim" diyen Topbaş, üniversitelerle ve bilim adamlarıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Monoray önerisine de Topbaş, dikkat çekmek adına bunun önerilmesinin doğru olmadığını, raylı sistem projeleri içinde yer yer monorayın da olduğunu kaydetti.

Adayların yanı sıra parti kimliğinin de önemli olduğunu söyleyen Topbaş, Adana Büyükşehşir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'la ilgili bir soru üzerine de "Siyaset ilmi yapanlara önemli bir çalışma alanı." değerlendirmesini yaptı.



Kategori : GÜNCEL