Akyürek hizmette 5 yılını anlattı

  • Ana Sayfa
  • Akyürek hizmette 5 yılını anlattı
Akyürek hizmette 5 yılını anlattı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mart seçimlerinde de iddialı. Akyürek, kentte 5 yılda ellerinin değmediği yer kalmadığını söyledi. Abone ol

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kentte 5 yılda ellerinin değmediği yer kalmadığını söyledi.

Akyürek, Rixos Otel'de düzenlediği ''Hizmetle Dolu 5 Altın Yıl'' programında görevde olduğu süre içinde gerçekleştirdiği hizmetlerini değerlendirdi. Göreve geldikleri günden bu yana Konya Büyükşehir Belediyesi olarak canla başla çalıştıklarını ifade eden Akyürek, ''5 yılda Konya'yı nakış gibi işledik. Kentte elimizin değmediği bölge kalmadı. Yollarımızın, Avrupa'nın büyük kentlerinin caddelerinden oklahoma seo farkı kalmadı'' dedi.

Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İstanbul yolu, Ankara yolu ve Beyşehir yolu başta olmak üzere tüm caddelerimizi dünya kenti Konya'ya yakışır hale getirdik. Tabii belediyecilik sadece yol yapmak değildir. 5 yılda 20 bine yakın toplu konutun yapımına da öncülük ettik. Mezarlık düzenlemeleri, itfaiye binası yapımı, cadde düzenlemeleri, ağaçlandırma çalışmaları gibi birçok hizmete imza attık. 16 branşta 50 bine yakın vatandaşa Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında hizmet verdik. Balıkçılar Hali, Hanımlar Lokali gibi birçok hizmetimiz arka arkaya geldi. Tüm bu yatırımlar şehre ciddi anlamda değer kazandırdı.''

Bu dönemde Yenişehir, Aydınlıkevler, Vatan Caddesi, Hoca Fakıh başta olmak üzere toplam 22 köprülü kavşak yaptıklarını anlatan Akyürek, 5 yıl içinde 100 kilometreye yakın yeni cadde açtıklarını bildirdi.

Yatırımlarla Konya'nın yeniden yapılandığını dile getiren Akyürek, ''Konya'nın geçmişteki görkemli günleri tekrar dönüyor. Bunun temel taşlarını hükümetle, yerel yönetimlerle beraber döşüyoruz'' diye konuştu.

Akyürek, göreve geldiklerinde yüzde 33'ü tamamlanan Mevlana Kültür Merkezi'ni de 100 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açtıklarına dikkati çekerek, dünyanın en çok kullanılan kültür merkezi konumuna gelen merkezin, kendileri için prestij bir eser olduğunu belirtti.

Bin 200 işçinin vardiyalı olarak 24 saat çalışmayla 100 günde bitirdiği Mevlana Kültür Merkezi sayesinde her yıl on binlerce turistin güzel bir mekanda sema törenlerini izleme imkanı bulduğunu anlatan Akyürek, ''Bugüne kadar sema törenlerini en çok 13 bin 500 kişi izliyordu. Yaptığımız kültür merkezi sayesinde bu rakam 60-70 binlere çıktı. Bu bizim için gerçekten gurur ve mutluluk verici'' şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti Konya milletvekilleri Sami Güçlü, Hasan Angı, Ayşe Türkmenoğlu, Orhan Erdem, Muharrem Candan, Konya Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Kategori : GÜNCEL