Bakan Şahine emekli sitemi

Bakan Şahine emekli sitemi
Bakan Şahin'e Karabük'te emekliler maaşları için sitem etti. Şahin, sitemlerin haklı olduğunu söylerken geçmiş iktidarları suçladı.Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, parlamentodan çıkan her kanunun ana muhalefet partisi CHP tarafından Anayasa Mahkemesine götürülduğunu söyledi.

Şahin, Karabük'ün Yenice ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Yenice'de de 2B diye bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerle ilgili sorun olduğunu, bununla ilgili parlamentodan 1 ay önce yasa çıkardıklarını söyledi.

Vatandaşların 2B arazileriyle ilgili yaşanan sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını anlatan Bakan Şahin, şunları kay istanbul seo detti:

''Şimdi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, vatandaşlarımızın tespitini yapacak. Arkasından bir yasa daha çıkararak yılların kangren olmuş bu sorununu çözeceğiz. Sorunun en çok yaşandığı yerlerden birinin de Yenice olduğu biliyoruz. Biz bununla ilgili 2003'te Anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. Ancak, dönemin Cumhurbaşkanı bunu parlamentoya geri göndermiş ve veto etmişti. Ama şimdi bu sorunu çözmek durumundayız. Yasayı çıkardıktan sonra şundan eminim, CHP, bunu Anayasa Mahkemesine götürecek. Ama Anayasa Mahkemesi karar vermeden önce bu sorunu İnşallah çözeceğiz. Kaldı ki, Anayasaya aykırı da bir yasa çıkarmamaya özen göstereceğiz. Yapacağımız her işin Anayasaya uygun olması için gayret ediyoruz. Ana muhalefet partisinde maalesef alışkanlık haline geldi, parlamentodan çıkan her kanunu mutlaka Anayasa Mahkemesine götürüyor.

Bu kanunu çıkardığımızda, bu kanunun uygulanmasında uyumlu çalışacak bir belediye başkanını görevde bulunması gerekir diye düşünüyorum.''

EMEKLİ MAAŞLARI

Bakan Şahin, konuşması sırasında Burhan Tabak adlı vatandaşın ''emekli maaşlarımız düşük'' diye sitem etmesi üzerine şunları kaydetti:

''Ülkedeki insanların verdiği vergilerle oluşan bütçe, bizim hükümetin parası değil, sizin paranız. Sizin paranızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Emeklilere maaş ödeyebilmek için geçtiğimiz yıl bütçeden Sosyal Güvenlik Kurumuna 24 milyar TL para aktardık. Niye böyle oldu biliyor musun? 'Öbürü 5 veriyorsa, ben 10 vereceğim' deyip bütçe dağıtılmış, dengeleri bozmuş. Çalışanlardan kesilen primlerle, Sosyal Güvenlik Kurumu dönüyor. Açıkları ise bütçeden karşılıyoruz. Biz dengeleri yerine oturtmak için çalışıyoruz. O nedenle işçimizin, emeklimizin ve memurumuzun aldığı maaşı tabii ki yeterli görmüyoruz ama bütçe sizin. Aile reisleri de evlerinde bütçelerine gelirlerine göre ayarlamalıdır.''

Açılışın ardından Bakan Şahin, Yenice Hükümet Konağının temel atma törenine katıldı.



Kategori : POLİTİKA