Clintondan şaşırtıcı açıklamalar

  • Ana Sayfa
  • Clintondan şaşırtıcı açıklamalar
Clintondan şaşırtıcı açıklamalar
Dışişleri bakanı olarak ilk kez Avrupa'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, AB'nin başkenti Brüksel'de yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırttı. Abone ol

Dışişleri bakanı olarak ilk kez Avrupa'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, AB'nin başkenti Brüksel'de yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırttı.

Mısır ve İsrail'i zi rhode island seo yaretinden sonra Brüksel'e gelen Clinton, yaptığı onlarca toplantı ve konuşmadan dolayı yeterince uyuyamadığından olsa gerek, Avrupa'da çok yaygın olan ve katılımcı demokrasinin en büyük kanıtı olarak gösterilen çok partili sistemi asla anlamadığını söyledi.

Avrupa Parlamentosunda 500 kadar genç Avrupalının sorularını yanıtlayan Clinton, Avrupa'nın karmaşık siyasi iklimiyle ülkesindeki iki partili sistemi karşılaştırdı. "Çok partili sistemi asla anlayamadım" diyen Clinton, "Bütün samimiyetimle söylüyorum, bir çözüme varmak için iki tarafın anlaşması zaten çok zor. Demokrasimiz için de aynı şeyi hissediyorum, bizim demokrasimiz Avrupa demokrasisinden daha eski" ifadesini kullandı.

Clinton açıklamaları, Eski Yunandan beri demokrasi geleneği olan ve bu geleneği Avrupa Birliğine taşıyan Avrupalılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Clinton, AB liderleriyle çalışma yemeğinde de AB'nin Yüksek Temsilcisi Javier Solana'ya "Yüksek Temsilci Solano", Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler Komiseri Benita Ferrero Waldner'e de "Benito" diye hitap etti.



Kategori : DÜNYA