CHPden ‘okulda skandal’ önergesi

  • Ana Sayfa
  • CHPden ‘okulda skandal’ önergesi
CHPden ‘okulda skandal’ önergesi
İzmir'de bir öğretmen konuştu ortalık karıştı. Öğretmenin kürtajla ilgili iddialarını Meclis gündemine taşıyan CHP'li Ersin, konunun araştırılmasını istedi.Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, İzmir'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.A.'nın, öğrencilerine derste slayt gösterisiyle izlettiği ‘kürtajın yanlış ve günah olduğunu, ayrıca ceninlerin makyaj malzemesi yapımında kullanıldığını, bu yüzden makyajın da günah olduğunu söylediği’ iddiasıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Ersin'in soru önergesi, olayın kapatılmaya çalışıldığını, öğretmenin velilerden özür dilemesi üzerine soruşturma açılmadığını ortaya çıkardı.

Milletvekili indiana seo Ersin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu iddialarda bulundu:
“İzmir'in Gaziemir ilçesi'ndeki Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni, 4'üncü sınıf öğrencilerine slaytlarla birçok kürtaj resimleri göstererek, ‘bunun çok yanlış ve günah olduğunu, ayrıca ceninlerin Avrupa'ya kaçırılarak makyaj malzemeleri yapımında kullanıldığını ve bu nedenle de makyaj yapmanın da günah olduğunu, böyle bir şey yapmamaları gerektiğini’ anlatmıştır. Böylece henüz daha kişilikleri oturmamış olan 4'üncü sınıf kız ve erkek öğrencileri bu anlatımlardan son derece olumsuz etkilenmişler ve kız öğrenciler bunalıma girmişlerdir.”

Ersin, “Bu ne biçim Din kültürü ve Ahlak bilgisi Eğitimi? Çocukları korkutarak ve bunalıma sokarak eğitim olur mu? Küçük yaştaki kız ve erkek çocuklara slaytlarla kürtaj resimleri göstererek ne yapılmak isteniyor? Bu Din Kültürü ve ahlak Bilgisi öğretmeni hakkında ne yapacaksınız?” diye sordu.

OKULDA KAPATILMAYA ÇALIŞILMIŞ

Ancak Ersin'in TBMM'ye soru önergesi olarak getirdiği olayın okulda kapatılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Halk Oyunları Yarışması nedeniyle Okul Müdürü Yılmaz Turhan'ın Kütahya'ya gittiğini belirten okul idarecileri bu konuda bilgi vermekten kaçınıp DHA muhabirlerini okula almadı. Okul idarecilerinin bilgi alınması için yönlendirdiği Gaziemir ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker ise, “Haberim yok, sizden duyuyorum” dedi.

Soru önergesinin fotokopisini okuyan Büyüker, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nu arayıp olayı sordu. Aldığı bilgileri aktaran Büyüker, “Böyle bir şey olmuş ama iddialar gibi değil. Öğretmen slayt göstermeye başlamış, uygun olmayınca bitirmiş. Olay olmuş ama velilere ‘ben bunu kestim, göstermedim’ diyip özür dilemiş. Velilerden şikayetçi olan olmadığı için öğretmen ile ilgili bir şey yapılmamış. İnceleme başlatacağız, öğretmen böyle bir şey yaptıysa gereği yapılır. Konuyu tam bilmiyorum, araştıracağım” diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA