Yüzde 11den yüzde 51e nasıl çıkar?

  • Ana Sayfa
  • Yüzde 11den yüzde 51e nasıl çıkar?
Yüzde 11den yüzde 51e nasıl çıkar?
Gökçek yine sivri dilini konuşturdu. Ankara'da CHP kazanırsa kentin 40 yıl geriye gider deyip, Mansur Yavaş'a da vurdu. Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''CHP zihniyetinin Ankara'da kazanmasının, milliyetçi-muhafazakar çizginin 40 sene geriye gitmesi anlamına geleceğini'' savunarak, ''Bu bana göre cinayetlerin en büyüğüdür'' dedi.

Gökçek, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi üyeleri ile düzenlenen toplantıda, bir dönem daha seçilmesi durumunda uygulayacağı projeleri anlattı.

Mahalli seçimlerdeki rakiplerinin ''Hiç bir projeleri olmadığını'' savunan Gökçek, başta istihdamın artırılmasına yönelik çok sayıda projesi bulunduğunu ifade etti.

Ankara'nın, Orta Doğu'nun en büyük sağlık merkezi olması gerektiğini, bunun için de tıp ve sağlık alanındaki tüm projelere belirlenen kıstaslara uygun olmaları şartıyla onay verdiğini anlatan Gökçek, Başkentin çevresindeki termal suların en iyi şekilde değerlendirilmesi için gerekli alt yapıyı kurmaya hazır olduğunu belirtti.

Ankara'nın bir kongre merkezi olma south dakota seo sı için çaba gösterdiklerini kaydeden Gökçek, Ankara Ticaret Odası bünyesinde, Eskişehir yolunda Armada Alışveriş Merkezi'nin karşısındaki çelik konstrüksiyonda ve Esenboğa yolu üzerinde birer kongre merkezi yapılması projesinin bulunduğunu kaydetti.

Başkentin Türkiye'de sanayi alanında 2. büyük şehir ve bir turizm merkezi olması için de gayret gösterdiklerini belirten Gökçek, kente en az 5 milyon turist gelmesi gerektiğini söyledi.

Rekreasyon alanlarının artırılması, Eskişehir yolu dışında alışveriş merkezleri kurulması, Ankara Kalesi ve Hacı Bayram Veli gibi tarihi öneme sahip yerlerin yenilenmesi projelerinden de söz eden Gökçek, Ankaralı iş adamlarından, Ankara Kalesi'nin yenilenmesi projesine destek olmalarını istedi.

Eskişehir yolunda Disneyland, bir çeşit açık hava safarisinin yapılabileceği uluslararası hayvanat bahçesi, Esenboğa Havalimanı tarafında 1 milyon 700 bin metre kare üzerinde bir fuar alanı kurulması projelerinin de bulunduğunu bildiren Gökçek, Ankara'ya yabancı sermayenin çekilmesi için her katkıyı vermeye hazır olduğunu vurguladı.

MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞI

Bir iş adamının sorusu üzerine Gökçek, MHP'nin bugüne kadar Ankara'da genel seçimlerdeki en fazla oyunun 1999'da yüzde 21 civarında olduğunu hatırlattı.

Yine Ankara için bu partinin aynı yılki belediye başkanlığı seçiminde oyunun yüzde 11'de, son genel seçimlerde ise yüzde 15.3'de kaldığına işaret eden Gökçek, ''Açık ara öndeyiz. Mansur Yavaş'ın oyu yüzde 13-15 arasında gözüküyor. Seçimde oyu yüzde 10'lar seviyesinde olur'' diye konuştu.

CHP adayı Murat Karayalçın'ı rakibi olarak gördüğünü ifade eden Gökçek, ülkü ocaklarından 500 kadar kişinin kendisine desteklerini açıkladığını kaydetti.

Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesiyle ilgili bir soruya karşılık da Gökçek, ihaleyi kazanan şirketin Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) gerekli bildirimleri yapmaması nedeniyle diskalifiye edilerek 50 milyon dolarının irat yazıldığını, bunun üzerine şirketin açtığı dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıktığını, bununla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini anlattı.

Gökçek, bir başka soru üzerine de Hükümet'ten hep büyük destek gördüklerini bildirdi.

''YÜZDE 11'İN YÜZDE 51'E ÇIKTIĞI GÖRÜLMEMİŞTİR''

Toplantıdan önce, MHP adayı Yavaş'ın ''oy oranın yükseldiği'' iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, şimdiye kadar Ankara ile ilgili bir çok kamuoyu yoklaması yayınlandığını, ''bunların en kötüsünde bile'' açık ara önde göründüğünü söyledi.

Yavaş ve kendisiyle ilgili bir telefon anketi yapılmasına hazır olduğunu ifade eden Gökçek, ''Benim söylediğim doğru çıkarsa 'pes ettim' der mi?'' sorusunu yöneltti.

''CHP zihniyeti''nin Ankara'da kazanmasının, ''milliyetçi-muhafazakar çizginin 40 sene geriye gitmesi anlamına geleceğini'' savunan Gökçek, ''Bu bana göre cinayetlerin en büyüğüdür. Cinayetten farkı yoktur. Ankara'nın istikbalinin karartılmasıdır. Eğer seçimi kaybedeceğimi ve çekildiğim takdirde MHP adayının kazanacağını bilseydim, kimsenin şüphesi olmasın anında çekilirdim'' ifadesini kullandı.

Gökçek, Yavaş'a verilecek desteğin, zımnen de olsa Karayalçın'a destek anlamı taşıdığını ileri sürdü.



Kategori : GÜNCEL