Kriz, Rusyada futbolu da vurdu

Kriz, Rusyada futbolu da vurdu
Rusya'nın en büyük bankalarından Vneştorgbank, Mart 2009'da sona eren sponsorluk sözleşmelerini yenileyemeyeceğini açıkladı. Abone ol

Rusya'nın birinci liginde oynayan CSKA Moskova futbol takımı ana sponsorunu kaybetti. Rusya'nın en büyük bankalarından Vneştorgbank, Mart 2009'da sona eren sponsorluk sözleşmelerini yenileyemeyeceğini açık seo usa ladı.

Rusya basınında yer alan bilgilere göre, Vneştorgbank halkla ilişkiler müdürü Maksim Lunyeva futbolseverlerden özür dileyerek sözleşmelerini uzatmalarının mümkün olmadığını söyledi. Lunyeva, "Anlaşmamız Mart 2009'da sona eriyor. Futbolseverlerden özür diliyoruz. Ancak yeni sözleşme imzalayamayacağız. Vneştorgbank kriz nedeni ile sponsorluk programlarını gözden geçiriyor. CSKA da bunun kurbanı oldu." dedi. CSKA basın merkezi de sponsorluğun sona erdiği bilgisini doğruladı.

2005 yılında UEFA şampiyonu olan CSKA, 2010 yılında yapılacak Şampiyonlar Ligi'nde de Rusya'yı temsil eden üç takım arasında yer alıyor. CSKA daha önce Rus oligark Roman Abromoviç'in petrol şirketi Sibneft tarafından destekleniyordu. Sibneft'in Gazprom tarafından alınmasının ardından Gazprom CSKA ile anlaşmayı iptal ederek, St. Petersburg takımı Zenit'i desteklemeye başlamıştı.

Ekonomik krizden etkilenen bir başka futbol takımı Spartak Moskova da yeni stadyum inşası ile ilgili çalışmaları ertelemişti.




Kategori : SPOR