Çocukları için oyunu satıyor

Çocukları için oyunu satıyor
Diyarbakır'da Sultan Yavuzer isimli anne biri 6, diğeri 7 yaşındaki çocukları için oyunu satılığa çıkardı Abone ol

Kalacak yeri, yiyecek yemeği olmayan aile, bir akrabalarına ait evin giriş kapısı önüne serdikleri ince bir minderin üzerinde yatıp kalkıyor. Karınlarını ise pazardan topladıkları bozuk meyve ve sebzeler ile doyuruyorlar. Göz yaşları içerisinde, içinde bulundukları içler acısı durumu anlatan anne, çocuklarına sahip çıkacak olan siyasi partiye oyunu satacağını söyledi.

Yağışlı hava nedeni ile bir akrabasının evine sığınan anne Sultan Yavuzer'in, içler acısı hikayesi 4 yıl önce eşinin intihar etmesi ile b idaho seo aşladı. Eşinin intihar etmesinin ardından 2 çocuğu ile ortada kalan Sultan Yavuzer'e sahip çıkan kimse olmayınca genç kadın kimi zaman sokaklarda, kimi zamansa akrabalarının yanında kaldı. Birçok defa Valiliğe başvuruda bulunan Sultan Yavuzer, 3 ayda bir Valilik tarafından verilen 100 TL para ile çocuklarının karnını doyurmaya çalışıyor.

Tek temennileri ise başlarını sokabilecekleri sıcak bir ev. Çocukları için sıcak bir yuva temennisinde de bulunan anne, her gün farklı bir yerde kalmak zorunda olduklarını, çocuklarını okula aç yolladığını anlattı. Anne Yavuzer, "Eşim intihar etti. O olaydan da bir sonuç çıkmadı. Gittiğim yerlerde çocuklarımı dövüyorlar, kovuyorlar. Çok perişanız. Valiliğin verdiği 3 ayda bir 100 TL para, o parayla ne yapacağız? Komşular yemek getiriyor bazen onların getirdiği yemekleri veriyorum çocuklarıma. Bazen pazara gidiyoruz çöpün üzerindeki meyveleri toplayıp yiyoruz. Çocuklarım, anne televizyon diyorlar ama daha bir evimiz dahi yok. Şu an kaldığım yer kardeşlerimin evi.

Onlar da çocuklarımdan dolayı rahatsız oluyorlar. Çocuklarım buzdolabının kapısını bile açamıyorlar. Komşular yardım ediyor bazen, bazen de pazardan bozuk meyveleri toplayıp, bozuk yerlerini temizleyip pişiriyoruz. Kızım çok hasta, boğazından rahatsız. Mantar hastalığı var. Bende bel fıtığı var, boynumda fıtık var. Bize sahip çıkana vereceğim oyumu. Bugüne kadar bize sahip çıkan olmadı. Yıllardır sokaklardayız, orada buradayız, bize sahip çıkacak, maddi manevi olarak bize destek olacak kişiye oyumuzu vereceğiz'' dedi.

Ev hayalini resim defterine çizen 7 yaşındaki Mukaddes, hasta olduğunu, okula aç gidip geldiğini tek isteğinin bir ev olduğunu söyledi. 6 yaşındaki Fatma'nın hayali ise bilgisayar ve ev. Annesinde para olmadığı için bilgisayar alamadığını söyleyen minik Fatma şimdilerde kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.






Kategori : GÜNCEL