Karayalçını çizdi tek rakip Gökçek

  • Ana Sayfa
  • Karayalçını çizdi tek rakip Gökçek
Karayalçını çizdi tek rakip Gökçek
Ankara'da yarış MHP ile AKP arasında iyiden kızıştı. Yavaş, Karayalçın'ın oylarının da kendisine geleceğini iddia etti. Abone ol

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ''Ankara'yı temize çekeceğiz. Melih Gökçek gittiğinde Ankara'daki siyaset yerini bulacaktır'' dedi.

Yavaş, MHP'li 20 milletvekilinin de katılımıyla Sheraton Otel'de düzenlediği basın toplantısında projelerini tanıttı ve soruları yanıtladı.

Melih Gökçek'in bir hafta öncesine kadar kendisinden ''çok başarılı'' olarak söz ettiğini kaydeden Yavaş, ''O Gökçek gitti, ASKİ'nin kamyonlarıyla gazete dağıtan Gökçek delaware seo geldi. Buradan paniği ve yükselişimizi anlamak mümkündür. 29 Marta kadar Gökçek kesinlikle kırmızı kartı görecektir. Allah onu ıslah etsin'' diye konuştu.

RAKİBİM BİR TEK GÖKÇEK

Seçimlerde rakibinin kim olduğu sorusuna da Yavaş, ''Şu andaki rakibimin Gökçek olduğunu düşünüyorum. Ancak 18 Martta yaptıracağım ankete göre, destekleyenler, Gökçek'in geride kaldığını, Karayalçın'ın da seçilme ihtimalinin kalmadığını anlayınca bana oy vereceklerdir. Gökçek'ten kurtulma ümidiyle Karayalçın'a oy verenlerin de garanti görüp bana oy vereceklerini düşünüyorum'' dedi.

''Ankara'da kirli siyasetin bulunduğunun'' söylenmesi üzerine Yavaş, ''Ankara'yı temize çekeceğiz. Gökçek gittiğinde Ankara'daki siyaset yerini bulacaktır. BOTAŞ'a olan borçlardan dolayı doğal gaz kesilecekse, buyurun kesilsin. Bu, belediye başkanını değil, hükümeti de götürür. Dolayısıyla iktidar-muhalefet uyumlu çalışmak zorundadır'' dedi.

''ASKİ, BAŞKA İŞLER İÇİN SUYU PAHALI SATIYOR''

ASKİ'nin, yapılacak başka işler için sudan fahiş para aldığını öne süren Yavaş, yolların genişletilmesinin ASKİ'nin parasıyla yapıldığını ve bu kaynaklarla Keçiörengücü'ne de destek verildiğini söyledi. Yavaş, ''Bunlar için özel bir aile şirketi formundaki bir şirkete müthiş imkanlar sağlıyorsunuz. Böyle bir belediye yönetimi olamaz'' görüşünü ifade etti.

ANKARASPORA BAĞIŞ YAPILIYOR

Mansur Yavaş, Ankaraspora da müthiş bağışlar yapıldığını öne sürerek, kulübün Ankara'da 2 bin dönüm gayrimenkulü bulunduğunu iddia etti.

Yavaş, hiçbir belediye başkanının spor kulübünün başkanı olamayacağının yasayla tespit edilmesine rağmen fahri başkanlık kurumunun ortaya çıkarıldığını belirterek, ''Bir belediye başkanı asla hatırını kullanıp kimseden para isteyemez. Eğer karşıdaki de bir şey isterse doğal olarak onu kıramazsanız'' dedi.



Kategori : GÜNCEL