Bakanın karizmayı çizdirdiği an

  • Ana Sayfa
  • Bakanın karizmayı çizdirdiği an
Bakanın karizmayı çizdirdiği an
Bakan arabasından çıktığında böyle bir protestoya maruz kalacağını bilmiyordu. Cesur protestocu kamera önünde tüm karizmasını dağıttı. Abone ol

İNTERNETHABER

Heathrow Havaalanı'na yapılması kesinleşen üçüncü pisti protesto eden göstericierden biri, kameraların önünde karşısına çıktığı Bakan Mandelson'un suratına yeşil çorba döktü.

Yılda yaklaşık 70 milyon yolcunun Heathrow Havaalanı’nı kullandığı ve yapılacak üçüncü pistle bu oranının %40 a ilinois seo rtacağı hesaba katılınca, olumsuz çevre koşulları da beraberinde büyüyecek.

Yoğun protestolara ve itirazlara karşın İşçi Partisi hükümeti Heathrow Havaalanı’na üçüncü pistin yapılmasına onay vereli on gün oldu. Parti içinden ve dışından gelen muhalefete de “sadece en yeşil ve sessiz uçaklar uçacak” gibi komik ve anlamsız sözler verildi.

İşçi Partisi bakanı Hoon, bu genişlemenin ekonomik büyüme hedefleri açısından çok önemli olduğunu söylemişti. Ama protestolar bitmek bilmiyor.

Heathrow’un yıllık karbon dioksit emisyonu 18 milyon tonun üzerinde ve bu genişleme tam kapasite kullanılacak olursa bu 25 milyon ton dolaylarına çıkabilecek. Heathrow’un İngiltere’nin toplam karbondioksit emisyonuna katkısı yaklaşık yüzde 3; yapılması planlanan üçüncü pistin katkısı ise yüzde 1 dolayında olacak. Kısaca astarı yüzünden 10 ila 100 kat arası daha pahalı oluyor bu projenin.

Çevreciler de bu duruma karşı Anti-Heathrow protestosu yürütüyor. Ve bu protestocular arasında Ticaret Bakanı Mandelson'un suratına yeşil çorba atacak kadar cesurlar da var.

'Aptal Uçak' kampanyasının katılımcılarından Leila Deen, bakanı arabasından çıktığına pişman etti. Deen, "bakan bunu neden yaptığımı bilmediğini söylüyor. Ama o çorbayı fırlatırken bunun 3. yol için olduğunu söyledim" diyor.

İşte canlı yayın kameralarının yakaladığı saldırı anı:



Kategori : GÜNCEL