Gerilla liderinin kızı öldürüldü

  • Ana Sayfa
  • Gerilla liderinin kızı öldürüldü
Gerilla liderinin kızı öldürüldü
Filipinler'de bir gerilla liderinin kızı öldürüldü. Yaşanan olay barış görüşmelerini tehlikeye sokabilir.Abone ol

Polis şefi, Davao kentinde önceki gün kaçırılan 20 yaşındaki öğretmen Rebelyn Pitao'nun cesedinin bir sulama kanalında bulunduğunu belirtti.

Öğretmenin, ülkede 40 yıldan uzun süredir komünist rejimi getirmek için savaşan Yeni Halk Ordusu gerillalarını oklahoma seo n önde gelen yerel lideri Leoncio Pitao'nun kızı olduğu kaydedildi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ TEHLİKEDE

Gerilla liderinin kızının öldürülmesinin, hükümetle gerillalar arasında barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını tehlikeye düşürdüğü belirtildi.

Gerillaların Hollanda'da sürgünde yaşayan başmüzakerecisi Luis Jalandoni, yaptığı yazılı açıklamada, Pitao'nin kardeşinin de geçen yıl kaçırılarak öldürüldüğünü anımsatarak, "Devlet Başkanı Gloria Macapagal Arroyo idaresindeki hükümet birliklerinin cinayetleri ve insan hakları ihlallerinin, Arroyo rejimi ile barış görüşmesi yapmayı savunulmaz hale getirdiğini" ifade etti.

Ordu sözcüsü Binbaşı Randolph Cabangbang ise cinayeti kınayarak, olayda askerlerin rolü olup olmadığıyla ilgili olarak soruşturma başlatma sözü verdi.

Sözcü, ancak gerillaların, hükümetin güvenilirliğini sarsmaya çalışıyor olabileceğini sözlerine ekledi.

Filipinler için Norveç'in arabuluculuğunda yapılan barış görüşmeleri, gerillaların, hükümeti, "kendilerini ABD'nin terör örgütleri listesine girmesini körüklemekle" suçlamasından sonra 2004'te kesilmişti.



Kategori : DÜNYA