Bu sözler CHPyi çok üzer

Bu sözler CHPyi çok üzer
İngiliz The Economist dergisi yerel seçimler öncesi Türkiye analizi yayınladı. Siyasileri değerlendirdi. Ama CHP'nin hoşlanmayacağı sözler etti!Abone ol

İngiliz The Economist dergisi, yaklaşan yerel seçimler öncesi Türkiye'deki siyasi atmosferi değerlendirdi. CHP'nin yerel seçimlere yönelik bazı açılımlarda bulunduğunu aktaran dergi, bu açılımların ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğa nevada seo n'ın politikalarında bir değişikliğe neden olacağını, ne de seçmeni olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

SEÇMEN AK PARTİ'YE SADIK KALACAK

CHP'nin "çaresizlik havası içinde" olduğunu yazan The Economist, "CHP artık şeriat hukukunun ve Kürtlerin ayrılık politakalarının tehlikeli olduğuna yönelik pek fazla açıklama yapmıyor. Bunun yerine baş örtülü bayan adaylar kazanma peşinde. Kürtlerin bayram olarak kutladığı Nevruz gününün de milli tatil günü olarak kabul edilmesinden yana. Bu seçimlerde de seçmenin çoğu AK Parti'ye sadık kalacak" değerlendirmesini yaptı.

"ERDOĞAN, TURGUT ÖZAL'DAN SONRA ÜLKEDE EN POPÜLER İSİM"

The Economist, Başbakan Edoğan'ın yerel seçimler nedeniyle başlattığı seçim turunda Van'da halka hitap ettiğini ve burada bulunan Kürt kökenli bir seçmenin, "Erdoğan bizden biri ve bize eşit davranıyor" söylediğini aktardı.

Erdoğan'ın halk arasında Turgut Özal'dan sonra "en popüler ve karizmatik" isim olarak görüldüğüne dikkat çeken The Economist, şu yorumda bulundu: "Erdoğan'ın bu popüleritesi, iktidarı devirmeye çalışan Türkiye'nin yüksek rütbeli generallerine bile geri adım attırdı"



Kategori : GÜNCEL