Bahar geldi asker sınıra yığıldı

  • Ana Sayfa
  • Bahar geldi asker sınıra yığıldı
Bahar geldi asker sınıra yığıldı
Karların erimesiyle birlikte PKK'nın sınırdan içeriye sızma ihtimali arttı. Sınırda yoğun bir askeri hareketlilik var. Tank ve top desteği yapıldı. Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), baharın gelişiyle bölücü terör örgütü PKK'nın ülke sınırlarına sızma yapacağının ihbarını alması üzerine sınıra asker se google remarketing vkiyatını yoğunlaştırdı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik olası bahar operasyonu kapsamında Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Irak sınırına yakın hac konaklama merkezinden Cudi ve Gabar dağlarına mühimmat sevkiyatı devam ediyor.

Şırnak'ta bulunan Tank Taburu, Kasrik boğazında tatbikat yaparak olası operasyona karşı birlikleri eğitirken, önümüzdeki günlerde Bolu ve Kayseri'den komando birliklerinin de bölgeye sevk edileceği bildirildi.

Bir süredir birliklerle Irak sınırındaki hareketliliğini artıran Türk Silahlı Kuvvetleri, demiryoluyla bölgeye tank ve top desteği yapıyor.

Öte yandan teröristlere karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de eş zamanlı hava destekli operasyonlar da sürüyor.

Teröristlere yönelik olası operasyonların ne zaman yapılacağı bilinmezken, sevkıyatın büyük bir bölümünün Cudi Dağı'nın eteklerinde bulunan Hisar Taburu'na yapılması da dikkat çekiyor



Kategori : GÜNCEL