Loto zengini oldular patronlarını kurtardılar

  • Ana Sayfa
  • Loto zengini oldular patronlarını kurtardılar
Loto zengini oldular patronlarını kurtardılar
Lotodan büyük ikramiyeyi kazanan işçilerin patronu iflasın eşiğindeydi ve işçilerini de kaybedeceğini düşünüyordu. Ama işçiler bakın ne yaptı...Abone ol

İNTERNETHABER

13 sendikalı işçisi lotodan 4 milyon sterlin (10.328 milyon TL) kazanınca, iflasın eşiğindeki patron Andy Whitaker işçilerin onu terk edeceğini düşünüyordu.

Ama hiç de bekleme istanbul seo diği bir şey oldu ve ikramiye zengini işçiler patronlarına, 300,000 sterlin (774,600.000 TL) vermeye ve işi kurtarmaya söz verdiler.

Motor tamir firması olan Accrington'ın sahibi Whitaker, tüm dünyayı sarsan kriz nedeniyle iflas bayrağını çekmek üzereydi. Çalışanlarıyla birlikte artık bir aile gibi olan patronun karısı da bir sendikalı. Şirketin içinde olduğu sıkıntılı dönemde artık çareleri tükenmek üzereydi ki, 13 çalışanı lotodan büyük ikramiyeyi vurdu. Ve patronlarını yarı yolda bırakmama kararı aldılar.

1978 yılında kurulan ve her çeşit motorun tamiri konusunda uzmanlaşmış olan firmayı Whitaker babasıyla beraber yürütüyordu ve oynanan lotoya onlarda katılmışlardı. İşçiler zengin olunca gider diyen Whitaker babasına karşı mahçup oldu. Çünkü işçiler sadece gitmeme kararı almadılar, aynı zamanada kendi paylarına düşen paranın da bir kısmını şirket için harcamaya karar verdiler.

"İşte şimdi gerçek bir aile olduğumuzu kanıtladık" diyen baba Arthur Whitaker ise artık huzur içinde hayatının son demlerini yaşayacağını söylüyor.



Kategori : GÜNCEL