Motor tekliyor Avrupa da sallanıyor

  • Ana Sayfa
  • Motor tekliyor Avrupa da sallanıyor
Motor tekliyor Avrupa da sallanıyor
General Motors'un iflası an meselesi. Amerika'dan sonra Avrupa Birliği de gelişmelerden kaygılı..Abone ol

Avrupa Komisyonu, Amerikan otomobil devi General Motors'un tesislerinin bulunduğu ülkeleri olağanüstü toplantıya çağırdı.

Komisyonun sanayiden sorumlu üyesi Günter Verheugen şirketin Avrupa konusunda izlediği çizginin kab ilinois seo ul edilemez olduğunu söyledi.

Bu açıklamalar, General Motors denetçilerinin, şirketin faaliyetlerini sürdürebilmesi konusundaki şüphelerini dile getirmesinin ardından geldi.

ABD'nin en büyük şirketlerinden biri olan General Motors, geçen 3 yıl zarfında 82 milyar zarar etti; bunun yaklaşık 31 milyar doları da 2008 yılında kaydedildi.

Şirketin, dün Amerikan Sermaye Piyasası Kurulu'na sunduğu 2008 yılı raporunda, küresel otomobil piyasasının toparlanacağı veya ciddi küçülme göstermeyeceği yönünde herhangi bir garanti olmadığı belirtildi.

ABD hükümetinden 30 milyar dolara kadar kredi talep eden şirket, son 27 yılın en kötü otomobil satışlarının yaşandığı ortamda bugüne kadar 13 milyar 400 milyon dolarlık federal kredi kullandı.

General Motors'un operasyonlarında tekrar eden kayıplar, ortaklıkta bulunduğu işlerde verdiği açıklar ve yükümlülüklerini karşılamak için gerekli nakdi karşılamayabileceği gibi konular denetçilerin kaygılarının artmasına neden oldu.



Kategori : GÜNCEL