Türkiyenin gayrimenkul zengini kurumu

  • Ana Sayfa
  • Türkiyenin gayrimenkul zengini kurumu
Türkiyenin gayrimenkul zengini kurumu
Bu kurumun elinde bulunan gayrimenkullar hiç bir kurumda yok. Sadece 2 bin 109 adet hizmet evine sahip. Bir çoğu ise kullanılmıyor. Abone ol

Zonguldak'ta, 2 bin 109 adet hizmet evi, 114 adet sosyal, 80 adet idari ve 199 adet sınai binası bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK), atıl durumdaki bazı tesislerinin de kente kazandırılması hedefleniyor.

1848'den itibaren kömür işletmeciliği yapılan Zonguldak havzasında, TTK mülkiyetinde çok sayıda bina ve arazi bulunuyo nebraska seo r.

Kurumda işçi sayısının azalması ve idari yapılaşmanın küçültülmesi nedeniyle atıl durumda bekletilen bazı arazi ve lojmanların, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında değerlendirilerek toplu konut projelerinin üretilmesinin yanı sıra eğitim kuruluşlarının faydalanabileceği projelerde değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Bugüne kadar 159 adet arsa, 17 adet idari bina, 40 adet sosyal tesis ve 245 adet hizmet evinin satışı yapılan TTK'da, atıl durumdaki idari ve sosyal binaların ise üniversite, belediyeler ve resmi kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilebilinmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

TTK'nın havzada çok uzun yıllardan itibaren devraldığı kömür üretim faaliyeti nedeniyle fazla sayıda tesis, bina ve lojmana sahip olduğunu anlatan yetkililer, şunları kaydettiler:

''Kentte, TTK mülkiyetinde çok sayıda bina ve arazi bulunuyor. Kurumda işçi sayısının azalması ve idari yapılaşmanın küçültülmesi nedeniyle atıl durumda bekletilen bazı arazi ve lojmanların, kentte yarına kullanılması hedefleniyor. Bunlardan Üzülmez mevkisindeki toplu konut projesi olarak değerlendirilecek. Diğer atıl durumdaki tesislerin de özellikle üniversite tarafından yurt, derslik ya da sanatsal ya da sosyal faaliyetlerde kullanılmasına yönelik faydalanması düşünülüyor.''

Yetkililer, atıl durumda lojmanın bulunmadığını, sosyal ve idari tesislerin de kısa sürede değerlendirileceğini kaydettiler.



Kategori : EKONOMİ