Banka devi 1 doların altında

Banka devi 1 doların altında
Bir zamanlar dünyanın en değerli bankasıydı. Bugün itibariyle tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.Abone ol

Bir zamanlar dünyanın en değerli bankası olan Citigroup'un hisseleri 97 sente kadar düştü ve ilk defa 1 dolar sınırının altında işlem gördü.

HİSSE SENEDİ 1 DOLARIN ALTINDA

Bir zamanlar piyasa değeri ba minesota seo kımından dünyanın en büyük bankası olan ABDli Citigroup’un hisse senedinin fiyatı dün gün içinde tarihinde ilk kez 1 doların altına indi.

Yatırımcıların bankaya artık güven duymaması, Citigroup hisse senedinin dün yüzde 10'a yakın değer kaybetmesine neden oldu. Böylece Citigroup, 2006 yılında ulaştığı zirveden en dip seviyeye indi.

277 MİLYAR DOLARDAN 6 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ

Citigroup hisse senedi, 2006 yılında 56 dolara kadar çıkmış, piyasa değeri 277 milyar doları aşmıştı. Dünü 1 dolar 2 sentte tamamlayan Citigroup'un piyasa değeri de 6 milyar doların altına geriledi.

ABD'nin Citigroup'a milyarlarca dolar akıtması, bankanın değer kaybetmesinin önüne geçemedi. ABD devleti şu ana kadar Citigroup'a 45 milyar dolar kredi verdi, 300 milyar dolarlık riskli varlığını da garanti altına aldı.

Citigroup, geçen hafta, ABD hükümetiyle, devlete ait imtiyazlı Citigroup hisselerinin adi hisseye çevrilmesi konusunda anlaşmaya vardı.



Kategori : GÜNCEL