Çiftlikten insan kemikleri çıktı

  • Ana Sayfa
  • Çiftlikten insan kemikleri çıktı
Çiftlikten insan kemikleri çıktı
Sivas'ta geçtiğimiz hafta tutuklanan çete elebaşısının çiftlik evinde yapılan kazı çalışması polisi bile dehşete düşürdü. Abone ol

Kazıda çok sayıda yakılmış kadın elbisesi, diş ve kemik parçaları ortaya çıkarıldı.

Rıza Ö'nün evini kapsamlı bir inceleme yapan polis, evin bahçesinde de kazı çalışması yaptı. Kazıda ortaya çıkarılan kemikler ve kadın elbiseleri polis labaratuarında incelenecek.

Sivas polisince, 25 Şubat'ta 5 ilde "Tozpembe" adıyla düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan çete elebaşısı Rıza Ö'nü mikro beton zemin n Karşıyaka Mahallesi eski Kayseri yolu üzerindeki 2 katlı çiftlik evinde polis ekiplerince yapılan kazı çalışmalarında, 2 adet bıçak, diş ve kemik parçaları ile çok miktarda kadın elbisesi bulundu.

Ekipler, evin içini detaylı aradı. Polis köpeğinin de kullanıldığı çalışmalar sırasında, bir iş makinesi de evin bahçesini ve çevresini kazdı. Bahçedeki kazı çalışmaları sonucu, birisi kadın atletine sarılmış toprağa gömülü 2 adet bıçak bulundu.

KANLI VE YAKILMIŞ ELBİSELER

Daha sonra evin yanındaki arazide iş makinesi yardımıyla yapılan kazı çalışmasında, toprak altından kemik ve diş parçaları ile çok miktarda kadın elbisesi çıkarıldı. Kadın elbiselerinden birinin ön yüzünde bıçak ve mermi izine benzer delikler olduğu ve kan lekelerinin bulunduğu öğrenildi. Bazı elbise parçalarının da yakılmış olduğu belirlendi. Bulunanların olay yeri inceleme ekiplerince muhafaza altına alındığı, detaylı araştırılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bildirildi. Kazı çalışmalarının tamamlandığı, gerek görülmesi halinde adli makamlardan izin alındıktan sonra yeniden bölgede çalışma yapılabileceği kaydedildi.

Sivas polisinin 25 Şubatta il merkezi ve Şarkışla ilçesi ile İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana emniyeti ile birlikte 5 ilde başlattığı operasyon kapsamında 32 kişi gözaltına alınmış, zanlılar 12'si çıkarıldıkları mahkemece darp, gasp, yağma ve tefecilik, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan tutuklanmıştı.

Çete elebaşının bahçesinde yapılan kazıda çıkan kemik parçaları polisleri dehşete düşürdü. Polis, gerekli görürse bölgede yeniden çalışma yapacak.



Kategori : GÜNCEL