Şimşekten ekonomiye övgüler

Şimşekten ekonomiye övgüler
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, bu krizin Türkiye'ye özgü bir kriz olmadığını, Türk ekonomisinin krize ciddi direnç gösterdiğini söyledi. Abone ol

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, bu krizin Türkiye'ye özgü bir kriz olmadığını, Türk ekonomisinin krize ciddi direnç gösterdiğini söyledi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere kara yolu ile Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından Şato Restoranda düzenlenen AK Parti Mahalle Temsilcileriyle yapılan toplantıya katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Şimşek, dünyada yaşanan global krize karşı her türlü önlemi aldıklarını, işverenlerle yaptıkları görüşmeler sonucunda aldıkları önlemlerle işçi çıkarmaların önüne geçtiklerini söyledi.

Sanayicilere, KOBİ'lere, ihracatçılara yönelik geliştirdikleri düşük faizli kredilerin global krizin Türkiye'ye ya seo new york nsımasını en düşük düzeye çektiğine dikkati çeken Şimşek, ''Bu kriz Türkiye'ye özgü bir kriz değil, Türkiye bu krize ciddi direnç göstermiştir. Yaşanan krize rağmen Türk ekonomisi hala çok güçlü. Turizm gelirlerinde, demir çelik üretiminde dünyada ilk on arasındayız'' diye konuştu.

İş adamlarını yüksek karlı sanayi üretimine ve özellikle de yüksek teknolojik ürünleri imal etmeye çağırdıklarını belirten Şimşek, bazı sektörlerde vergi indirimlerine gittik, amacımız üreticimizi krizden korumak, işçi çıkarmaların önüne geçmek. Şu ana kadar aldığımız önlemlerle de bunu başarmış durumdayız. Ancak rehavete kapılmadan ekonomideki gelişmeleri ciddi şekilde izliyoruz'' diye konuştu.

Ankara'dan gelirken Pozantı Ulukışla arasındaki otoyol inşaatının tamamlandığını gördüğünü anlatan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Pozantı-Ulukışla arasındaki otoyol inşaatının tamamlandığını gördüm. Ayrıca, Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu da tamamlandı. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yakın zamanda bu yolları törenle trafiğe açacak. Aynı şekilde Gaziantep çevre otoyolu inşaatının da büyük bölümü tamamlandı. Şu ana kadar yaklaşık 10 bin kilometre duble yol yaptık. Milli gelirde ciddi artışlar sağladık. Biz Türkiye'nin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirip bu aziz millete hizmet etmeye çalışıyoruz. Sağlık alanındaki çarpıklıkları sonlandırdık. Sağlık alanındaki yaptığımız yasal reformlarla Türkiye'de yaşayan herkesin devletten adaletli bir sağlık hizmeti almasını sağladık.''

Global krize rağmen, Türkiye'de faizlerin düştüğünü anlatan Şimşek, ''Krize rağmen faizler düşüyor, enflasyon düşüyor, sanayide azda olsa büyüme var, ihracatımız devem ediyor. Belirli sektörlerdeki işçi çıkarmalarına karşı ise önlemlerimizi almaya devem ediyoruz'' dedi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de belediyelerin artık işe alma yeri olmadığını, 5 yıl önce belediyeyi önceki yönetimden yaklaşık 1 milyar 250 milyon dolar borçla devir aldıklarını belirtip, içme suyunda 2 defa indirime gittiklerini, yaptıkları bunca hizmetlere rağmen borçlarının 3'te 2'sini ödediklerini söyledi.

Yeni dönemde seçilmesi durumunda Gaziantep'i bir dünya kenti yapmaya devam edeceklerini ifade eden Güzelbey, yeni dönem de hazırladıkları mega projeleri tek tek hayata geçirip Gaziantep'i Türkiye'de ve dünyada hak ettiği yere getireceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Belediye Başkan adayı Mehmet Tahmazoğlu ile çok sayıda mahalle temsilcisi katıldı.



Kategori : GÜNCEL