Egede sıcak seçim havası

Egede sıcak seçim havası
CHP'nin İzmir adayı Aziz Kocaoğlu, neler vaat etti? Mersin'de adaylar iddialı. Denizli'de adaylar sınav verdi. Abone ol

Ege'de seçim rüzgarı üç ilde etkili esiyor. İzmir, Manise ve İzmir'de yoğun bir trafik vardı. İşte notlar:

İZMİR: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlığı döneminde Menemen ve beldelerine toplam 89 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi. Aziz Kocaoğlu, Menemen'de CHP belediye başkan adayı Tahir Şahin ile seçim bürosu açılışı yaptı.

DP ADAYI SORUNLARI DİNLEDİ: DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haluk Güntan da Kemeraltı Çarşısı'nı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. DP olarak, küçük esnafın ekonominin temel direği olduğunu düşündüklerini anlatan Güntan, ''Esnafı ayakta tutabilmek için iktidara geldiğimizde elimizdeki tüm imkanları kullanacağımıza söz veriyor mikro beton fiyat um. Kemeraltı, bugünkü bakımsız görüntüsünden kurtulacak ve İzmir'e, İzmirliye yakışan bir cazibe merkezi olacaktır'' dedi.

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, kentte son 5 yılda gerçekleştirdikleri en önemli projenin, içme suyu ile ilgili yaptıkları yatırımlar olduğunu belirtti.

AK Parti Mersin Büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Eyiceoğlu da ''Marka Şehir Mersin'' projesi ile Mersin'i sahip olduğu değerlerle hem ulusal hem de uluslararası bir marka haline getireceklerini bildirdi. Eyiceoğlu, ''Özellikle kentin tanıtımı için şehir markası oluşturulması çok önemli bir husustur. 'Marka Şehir Mersin' projemizde amacımız, Mersinli olma bilincini geliştirip her konuda içinde yaşamaktan gurur duyulan bir kent kimliği oluşturmaktır'' dedi.
MHP Mersin Büyükşehir belediye başkan adayı Mahmut Tat ise Mersin Toros Devlet Hastanesinde taşeron firmada çalışırken işten çıkarıldıkları için eylem yapan temizlik işçilerini hastane bahçesinde ziyaret etti. Tat, ihale şartnamesine konulan ''40 yaş üstündeki kişilerin işlerine son verileceği'' şeklindeki hükmü kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

DSP'nin Mersin büyükşehir belediye başkan adayı Adil Aktay da göreve geldiklerinde, kentin tanıtımında ilk hedef kitleyi yabancı yatırımcıların oluşturacağını bildirdi.

DENİZLİ

Mimarlar Odası Denizli Şubesinin düzenlediği ''Mimarlar Soruyor, Belediye Başkan Adayları Yanıtlıyor'' konulu bir panelde adaylar projelerini anlattı.

CHP belediye başkan adayı Hüsamettin Ataman, Denizli'deki ibadethanelerin temizliğini belediye olarak üstleneceklerini belirterek, projelerini şöyle sıraladı:

''Konutlarda 8 tona kadar suyu bedavaya vereceğiz. Yasalar buna izin vermediği takdirde biz de 8 tonluk su ücreti için 1 kuruş alırız.''

MHP adayı Ümit Bahtiyar da seçildiği takdirde Denizli Belediyesinin konut yapma uygulamasını sona erdireceğini belirterek, belediyenin arsa üretip vatandaşların kendi evlerini yapacak ortamı hazırlayacaklarını söyledi.

DP adayı Mustafa Gürbüz ise Denizli'de halkın huzur ve mutluluğuna katkı koymak ve güvenlik görevlilerine yardımcı olmak için mahalle bekçileri oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Nihat Zeybekci de seçim çalışmalarına start verdiği günlerde Denizli için 77 dev proje hazırladığını, bugün düzenlenen panelde ise ilginç projelerin açıklanmasının yanı sıra, kendisine ait projelerin diğer adaylar tarafından sahiplenildiğini dile getirdi.



Kategori : GÜNCEL