Eşi de aday olunca!

Eşi de aday olunca!
CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan kime oy vereceğini bilmiyor. Çünkü son anda eşi de aday oldu. Abone ol

CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, ''CHP'den Isparta Belediye Başkan adayı olan eşi Aysel Erdoğan'a mı yoksa daha önce destekleme kararı aldıkları ve ortak aday olarak nitelendirdikleri DP'nin adayı Mehmet Aybatılı'ya mı oy vereceği'' konusunda kararsız kaldı.

Yusuf Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Partili Belediye Başkanı Hasan Balama tütsü n'a karşı, bazı siyasi partilerin ortak aday çıkarmaları konusundaki girişimleri sonucu CHP Isparta İl Başkanlığı olarak, DP adayı Mehmet Aybatılı'yı destekleme kararı aldıklarını anımsattı.

Erdoğan, ancak CHP Genel Merkezi'nin tüm illerde aday çıkarma kararı alması üzerine son anda eşi Aysel Erdoğan'ın aday gösterildiğini belirterek, ancak sonraki süreçte çevresinden ve vatandaşlardan sürekli ''eşine mi yoksa ortak aday Mehmet Aybatılı'ya mı oy vereceği sorusuyla karşı karşıya kaldığını'' belirtti.

CHP Teşkilatı olarak ortak bir karar alındığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Amacımız Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'dan kurtulmak. Bunu CHP'nin adayı ile yapmamız mümkün değil. Mantıklı düşünmek gerekiyor. AK Partili Hasan Balaman'dan kurtulmak amacıyla ortak bir karar aldık. DP'nin adayı Mehmet Aybatılı'yı destekleyeceğimizi açıklamıştık. Önceki yerel seçimlerde de CHP teşkilatı Isparta'da ikiye bölünüyordu. Kimisi CHP'nin adayına, kimisi de kazanacağını düşündüğü farklı bir partinin adayına oy veriyordu. Daha öncelerden de bu tür sıkıntılar yaşanıyordu.''

Mehmet Aybatılı'yı destekleme kararlarından dönmediklerini kaydeden Erdoğan, bugüne kadar verdiği her sözün arkasında durduğunu vurguladı.

Erdoğan, ''Şu an için kararsızım. Ama verdiğim bir söz de var. Eşim de gerçekleri biliyor. Alınganlık yapma gibi bir durumu olmaz'' dedi.



Kategori : GÜNCEL