Öğrenciler bunlara bayılacak

Öğrenciler bunlara bayılacak
2 bin kişilik yepyeni bir yurt geliyor. Bu kadar da değil... Festivaller, üniversiteler arası ödüllü yarışmalar ve daha neler neler.Abone ol

Yeni dönem için birbirinden iddialı projeler hazırlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, üniversite öğrencilerini de unutmadı. Başkente 2 bin kişilik yurt yapacaklarını söyleyen Gökçek merak edilen 10 projeyi de açıkladı.

MOTOR SPORLARI

Gençlerin gözdesi olan motor sporlarında belediye olarak Ofroad ve drag parkurları moto gp yarışları düzenlemek üzere profesyonel anlamda pistler yapılması planlanıyor.

ÖDÜLLER

Büyükşehir faaliyetleriyle ilgili olarak üniversite ö istanbul seo ğrencilerine yönelik proje yarışımları açılıp dereceye giren proje sahibi öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI

Başkentteki üniversiteler arasında tüm dallarda spor müsabakaları düzenlenecek ve organizasyonun bütün masrafları Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

ÖSS SINAV KAHRAMANLARI

Üniversite sınavlarında ilk 100’e girerek Ankara’yı başarıyla temsil edecek öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

ÖĞRENCİ YURTLARI

Anakara’da eğitim gören üniversite öğrencilerinin en büyük problemi barınma sorunu olarak göze çarpmakta. Bu sorunun üstesinden gelmek için bini kişilik erkek, bin kişilik de kız öğrenci yurdu olmak üzere iki adet yurt yapılacak. Yurtlarda tek kişilik odalarda kalma imkânı da sağlanacak.

FESTİVALLER



Üniversiteler tarafından düzenlenecek olan festivallere Ankara Büyükşehir Belediyesi elindeki imkânlar dâhilinde destek sağlayacak.

DÜNYA STARLARI

Üniversite gençliğinin beğendiği dünya starları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde anketler yapılarak gençlerin tercihine sunulacak, en çok tercih edilen star Ankaralılara konser vermesi için Başkente davet edilecek.

İŞ VE İSTİHDAM

Üniversitelerden mezun olan gençlere Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün tesislerinde ve merkezlerinde iş imkânı sağlanacak.

ÇAMAŞIRHANELER

Üniversite öğrencilerine yönelik çamaşır yıkama merkezlerinin sayısı artırılacak.

ÇORBA DAĞITIMI
Kampus önlerinde öğrencilere kahvaltı amaçlı ücretsiz çorba servisi yapılmakta. Bu hizmetler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan talep edildiği takdirde tüm üniversitelere hizmet verilmekte.

“Tüm Ankaralılar için olduğu gibi üniversite öğrencileri için de en iyisini yapamaya çalışıyoruz” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yeni dönemde üniversite öğrencilerinin birçok probleminin çözüleceğini söyledi.



Kategori : GÜNCEL