Boeing kullanan pilotlar uyarıldı

  • Ana Sayfa
  • Boeing kullanan pilotlar uyarıldı
Boeing kullanan pilotlar uyarıldı
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Boeing uçaklarındaki gösterge arızası konusunda pilot ve uçuş ekiplerinin uyarıldığını söyledi.Abone ol

Artvin'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Amsterdam'daki uçak kazasının ardından THY'nin imajında hiçbir sorun bulunmadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı, Boeing uçakları en iyi sohbet sitesi nın uçuştan çekilmesinin sözkonusu olmadığını açıkladı. Gösterge arızaları konusunda gerekli uyarıların yapıldığını belirten Yıldırım, kaza nedeni ile Boeing'lerde yeni bir test yapılmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Bu kazaya sebep olan yükseklik gösteren cihaz altimetrede oluşan arıza yeni ortaya çıkan bir şey. Dolayısıyla uçak imalatçısına kaza inceleme heyeti bir yazı ile uyarıda bulundu. 'Bundan böyle bu cihazda bu tip arızalar oluşabiliyor bununla ilgili tedbirlerinizi alın' diye..."

Kazadan sonra THY'nin imajıyla ilgili sorulara Yıldırım, THY'nin 130 civarında uçağı bulunduğunu belirterek "Kaza ile birlikte ne iç hatlarda ne dış hatlarda herhangi bir yolcu kaybı söz konusu değil'' dedi.

Yıldırım, kazanın nedenine yönelik araştırmaların sürdüğünü de açıkladı.

Amsterdam'da düşen THY uçağıyla ilgili Hollanda yetkililerinin ilk açıklamasında uçağın göstergelerinde arıza olduğu, pilotların arızayı geç farketmesi nedeniyle kazanın yaşandığı belirtilmişti.



Kategori : GÜNCEL