Engelliler için evlilik sitesi

Engelliler için evlilik sitesi
Engelli bir öğretmenin evlenmekte çektiği sıkıntıyı gören bir yazılım firması sahibi, engellilere yönelik evlendirme sitesi kurdu.Abone ol

Yazılım firması Genel Koordinatörü Yusuf İnan, Türkiye'de 10 milyona yakın engelli bulunduğunu, bu kişilerin kendilerine uygun eş bulmakta zorlandığını anlattı. Bir gece yarısı engelli bir öğretmen arkadaşının kendisini arayarak, ''maaşım var ama yüzde 40 engelliyim. Birçok işimi kendim yapamıyorum. Beni tamamlayacak bir eş bulmak için yardımcı o mikro beton fiyat l'' dediğini belirten İnan, bunun üzerine evlenmek isteyen engellileri buluşturacak bir web sayfası yapmaya karar verdiğini kaydetti.

İnan, ''ailemizde de evlilik çağında iki engelli var. Uzun zamandır bu çocukların hayatına nasıl yön verebileceğimizi düşünüyordum. Geceyarısı gelen telefon bu site için ilk kıvılcım oldu'' dedi.

ÜYE KAYDI ÜCRETİ ENGELLİ DERNEKLERİNE BAĞIŞLANACAK

Engelli vatandaşlar için ''www.engellilerevleniyor.com'' adlı siteyi kuran İnan, üye kaydının 25 liraya yapılacağını ve bu paranın engelli derneklerine bağışlanacağını dile getirdi. Suistimallerin önünü kesmek için siteye üyeliği ücretli yaptıklarını ifade eden İnan, şöyle konuştu:

''Engelliler internetten sessiz sedasız tanışacak. Birbirlerine uygun olduklarına karar verdiklerindeyse evlenebilecek. Anlaşamazlarsa zaten şahsi bilgilerini birbirlerine vermediklerinden, kimsenin rencide olması söz konusu değil. Bir de binlerce eş seçeneği var. Her iki taraf da bunlar arasından eleme imkanına sahip. Elemeden kimse haberdar olmayacağı için kırgınlık da söz konusu değil. Üye bilgileri çok ayrıntılı. İç dünyalarını da ortaya çıkaracak soru ve cevaplar var. Bunlar psikologlarla birlikte hazırlandı. Üyeler, karşılıklı bilgilerini okuduklarında şahsiyete ait önemli ip uçları yakalayabiliyor.''

Site hakkında AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'ya da bilgi verdiklerini aktaran İnan, ''kendisi de sitemize destek olacağını bildirdi'' dedi.



Kategori : GÜNCEL