IMF ile anlaşmada seçim engel mi?

  • Ana Sayfa
  • IMF ile anlaşmada seçim engel mi?
IMF ile anlaşmada seçim engel mi?
IMF ile geciken anlaşmanın perde arkasında AK Parti'nin seçim stratejisi mi var? Bakan Ekren, ABD'de düşünce kuruluşu CSIS'te konuştu. Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama göreve geldiğinden bu yana Türkiye'den Washington'ı ziyaret eden ilk üst düzey yetkili olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, ziyaretinin, yeni Amerikan yönetiminin ekonomi grubuyla tanışmak ve küresel mali kriz ile yükselen piyasalar arasındaki ilişkiyi değerlendirmek olduğunu söyledi.

Washington'daki düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkez mikro beton fiyat inde (CSIS), küresel mali kriz ve Türk ekonomisinin durumuyla ilişkili bir konuşma yapan Ekren, ardından soruları yanıtladı.

IMF İLE GÖRÜŞMELER

IMF ile ilişkilerin durumuna yönelik bir soruyu yanıtlarken Ekren, ''küresel finansal krizin ortaya çıkardığı tabloyu ve yükselen piyasalardaki konjonktürel yapıları birlikte ele alarak çözüme ulaşmak lazım'' dedi.

Ekren, ''IMF ile ilişkilerde gelinen nokta, yapısal reformlarla kısa vadeli konjonktürel yaklaşımların uygun bir harmonizasyonunu sağlamaktır. Bu noktada çok ciddi bir görüş ayrılığı söz konusu değildir. Küresel krizin etkileriyle Türk ekonomisinin ihtiyaçlarının bir arada ele alınması uygundur'' yanıtını verdi.

SEÇİMLER Mİ ETKİLEDİ?

IMF ile Türkiye arasında seçimden sonra bir anlaşma olması ihtimalinin sorulması üzerine Ekren, ''Tabii bu sürecin seçimlerle doğrudan ilişkisi yoktur. Teknik görüşmeler devam ediyor. Ne zaman sonuçlanırsa, onu ilgili arkadaşımız açıklar'' dedi. Ekren, başka bir soru üzerine, IMF ile süreç devam ettiği için rakamlar üzerinde konuşmak istemediğini söyledi.

IMF Başkanı Dominique Straus Kahn ile görüştüğünü belirten Ekren, IMF yetkilileriyle görüşmelerde, ekim ayında Türkiye'de yapılacak olan IMF ve Dünya Bankası toplantıları için görüş alışverişinde bulunduklarını da kaydetti. Ekren, aynı zamanda yine Ekim 2008'de, İstanbul'un finans merkezi olma projesini uluslararası toplumla paylaşmak istediklerini söyledi. Nisan ayında Londra'da yapılacak G-20 toplantıları için de IMF'de görüşmelerde bulunduklarını belirten Ekren, ''Türkiye tecrübesinin, Londra'daki görüşmelerde gündeme gelmesini istiyoruz'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL