32 ilde seçmene çile

32 ilde seçmene çile
Oy verileceği gün saatleri ileri alarak zaten kafa karışıklığı yaratılmıştı. Üstüne 32 ilde oy verme işlemi erken bitecek. Abone ol

YSK, güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar nedeniyle 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde 32 ilde oy verme işleminin 07.00-16.00 saatleri arasında tamamlanmasına karar verdi. O gün saatlerin ileri alındığı da düşünül Silis kumu ürse oy verme işlemi eski saate göre 15:00'da bitmiş olacak!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan YSK kararına göre, 07.00-16.00 saatleri arasında oy kullanılacak iller şunlar:

''Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis.''

Bu illerin dışında kalan illerde ise oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak.

SEÇİM GÜNÜ SAATLER DE İLERİ ALINACAK!

Enerji Bakanlığı, yaz saati uygulamasına geçilebilmesi için 29 Mart'ta saatlerin bir saat ileri alınmasını istedi. Aynı gün oy verme işleminin yapılması nedeniyle birçok karışıklık yaşanacak. Özellikle öğleden sonra oy kullanmak isteyenler, saatlerini ileri almazsa geç kalacakları için oy kullanamayabilir. Oy verme işlemi erken bitecek 32 il içinse durum daha da vahim... Çünkü eski saate göre saat 15:00'da oy verme işlemi bitmiş olacak.



Kategori : GÜNCEL