Kenan Evrene darbe yaptılar

Kenan Evrene darbe yaptılar
Türkiye darbe izlerini silme yönünde bir adım atıyor. İzmir İl Genel Meclisi'nin aldığı karara Kenan Evren ne dedi?Abone ol

İzmir İl Genel Meclisi, "12 Eylül" ve "Evrenpaşa" okullarının adlarının değiştirilmesi yönünde tavsiye kararı aldı. Evren "Kendileri koyuyorlar kendileri kaldırıyorlar" diye yorumladı..

İzmir İl Genel Meclisi'nin "12 Eylül'' ve "Evrenpaşa'' ilköğretim okullarıyla Kenan Evren Anadolu Lisesi'in adının değiştirilmesi için "temenni'' kararı alması, gözleri adlarında "darbe" izi taşıyan okullara çevirdi.

SON SÖZ İL MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONUNDA
Türkiye'de, 20 okulda öğ lowa seo renciler dersliklere "Kenan Evren" tabelasını görerek giriyor. "12 Eylül" ve "Evrenpaşa" ilköğretim okulları da 6'şar adet.
Ayrıca dönemin Milli Güvenlik Konseyi üyeleri adına da okullar var. Ülke genelinde adı 12 Eylül'le hafızalara kazınmayan bir okulu bulunmayan bölge yok. Okul isimlerinin değiştirilmesinde İl Genel Meclisi nihai karar yetkisine sahip değil. İl Milli Eğitim Komisyonları okul isimleri konusunda yetkili merci.

EVREN: KENDİLERİ KALDIRIYOR
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 12 Eylül'ün sıcak günlerinde ve devlet başkanı olduğu dönemde okul, bulvar, park gibi kamusal alanlara isminin verilmesi eğilimi başladığında, "Bir gün gelir kaldırırlar" demişti.

Evren'in o günkü öngörüsü bugün gerçek oldu. Sabah'tan Can Gazalcı ve Nergis Demirkaya'nın haberine göre Evren, İzmir'de alınan kararı, "Bu tür girişimler daha önce de oldu. Kendileri koydular, kendileri kaldırıyor" diye yorumladı.

CHP'Lİ ÜYELER DESTEKLEDİ
Darbeyi çağrıştıran isimlerin okullardan ayıklanması girişimi İzmir İl Genel Meclisi'nin önceki günkü toplantısında yaşandı. CHP'li meclis üyesi Gülşen Korkmaz Kahraman, 12 Eylül darbesi ile 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, 650 bin kişinin gözaltına alındığını belirtti ve şöyle konuştu: " Demokrasinin beşiği olan İzmir'de Narlıdere 12 Eylül ve Yamanlar Evrenpaşa İlköğretim Okulları ile Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Eğer hepimiz demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesinden yanaysak, darbenin ve darbecilerin izleri en azından güzel İzmirimizden, okullarımızdan silinsin ve o okullarda okuyan çocuklar 'Bu 12 Eylül iyi bir şey olmalı ki okullarımıza ismi verilmiş' diye düşünmesinler.'' AK Parti Grup Başkanvekili Ali Naci Erdem'in de Kahraman'ın konuşmasını destekleyici sözlerinin ardından, oy birliğiyle temenni kararı aldı.



Kategori : GÜNCEL