Kılıçdaroğlundan bedava gaz

Kılıçdaroğlundan bedava gaz
Kılıçdaroğlu, nihayet projelerini anlatmaya başladı. CHP'li aday Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde doğalgazı ücretsiz yapacak! Abone ol

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İstanbul'da eğer bir yönetici hesap vermiyorsa orada karanlık noktalar vardır. Biz o karanlık noktaları aydınlatmak için göreve talibiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, bir grup bilim adamıyla İstanbul'la ilgili hazırladığı ''34'te 34 Projesi''ni anlattı.

İstanbul büyükşehir belediye başkanının İstanbullulara hesap vermeyi onurlu bir görev olarak görmek zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bir yöneticinin; oyunu aldığı, desteğini sağladığı, gelirini topladığı kente hesap vermek zorunda olduğunu söyledi.

''Bugün İstanbul'da yapılan tüm talan ve yağmacılığa dur demek, çıkar ve rant kavgalarına son vermek, dürüstçe işini yapmak, kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek için geldiklerini'' ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İlk 3 ay içinde belediyeyi şeffaf hale getireceğiz. Hangi ihaleyi kim aldı kaça aldı, hangi ihale hangi kamu kurumu tarafından hangi gerekçeyle ipt hawaii seo al edildi, Büyükşehire ait 23 şirketin bilançosu, kar ve zarar durumu nedir, Büyükşehir hangi gerekçeyle kime ne kadar borçlandı? Bu ve benzeri sorunların yanıtını İstanbullar 29 Marttan sonra 3 ay içinde öğrenecek. Böylece İstanbul'a hesap vermek tarihe geçecek. İstanbul'a hesap vereceğiz. İstanbul'da eğer bir yönetici hesap vermiyorsa bilin ki orada karanlık noktalar vardır. Biz o karanlık noktaları aydınlatmak için göreve talibiz.''

PROJELER

Kılıçdaroğlu, İstanbul'un sorunlarının kronikleşen ve derinleşen sorunlar olduğunu, çünkü hep yapay çözümlerle İstanbul'un sorunlarına yaklaşıldığını, kentin sorunlarına köklü ve kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

Köklü çözümün, İstanbulların ödedikleri vergilerin çarçur edilmemesi, kaynakların yerinde ve zamanında kullanılması olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, kentin en ciddi sorunlarından birisinin kent yoksulluğu olduğunu, kent yoksulluğunun gelecek dönemde biteceğini ifade etti.
İstanbul'un bir kültür başkenti olmak zorunda olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, kültür yatırımlarının özel sektörle iş birliği yapılarak gerçekleştirileceğini anlattı.

''İstanbul bugün boynu bükük bir İstanbul'dur. Öz güveni olmayan bir İstanbul'dur. Kaynak yaratan, yarattığı kaynağı hakça bölüşen bir İstanbul yaratmak zorundayız'' diyen Kılıçdaroğlu, bu yapıldığı zaman İstanbul'un öz güvenine kavuşan bir İstanbul olabileceğini savundu.
İstanbul'un ulaşım sorununa köklü çözümün metro olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''(5 yılda 80 kilometre metro yapacağız) dedik. Niçin 5 yılda 80 kilometre metro? Metro sadece ulaşımı sağlayan bir olay mı? Hayır. Bunun çok ötesinde işlevi olan bir olaydır metro. Kent ulaşımını büyük ölçüde şehrin altına alıyorsunuz. Ulaşım için zamandan tasarruf yapıyorsunuz. Yüzlerce esnafa iş olanağı sağlıyorsunuz metroyla. Müzikten resme kadar pek çok sanatın icra edildiği yerlerdir metrolar. Kent kültürünü getiriyorsunuz.''

İSTANBUL'UN ÖLÜ ALANLARI

İstanbul'da çok sayıda ölü alan bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Haliç'e indiğiniz zaman görüyorsunuz bunu. Bu alanları kesinlikle kültür ve sanata kazandıracağız. Selimiye Kışlası'nın siluetini bozmadan, Haydarpaşa Limanı'nı kentin dışına çıkararak, bir uluslararası kongre merkezi yapacağız. Beykoz, İstanbul'un tarihinde önemli bir ilçemizdi ve Paşabahçe adıyla anılırdı. Beykoz, önümüzdeki 5 yıl içinde cam el sanatlarının Türkiye'deki merkezi olacak. İstanbullu cam ustaları bütün marifetlerini Beykoz'da sergileyecek. Her İstanbullu olduğu gibi yurt dışından gelen turist de 'Beykoz'a gitmeliyim' diyecek. Cam işlemeciliğini yaşayacak ve orada üretilenden satın alacak'' dedi.

Metropollerin yoksulluğu kaldıramayacağını, çünkü o kişilerin aynı zamanda kentte yaşadıklarının bilincine varmak zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Kent yoksulluğunu kaldırmak için öncelikle açlık sınırının altındaki ailelerdeki kadının hesabına 600 TL yatıracağız. İstanbul'da 5 yıl içinde her hanede bir sigortalı olacak. İlk 3 yıl içinde İstanbul'da yurt sorunu kalmayacak. Üniversitelerle iş birliği yapacağız. Sokakta hiçbir yaşlı, hiçbir ergen vatandaşımız kalmayacak. İstanbul'da ulaşım pahalı. Kişi başı gelire baktığımız zaman İstanbul'da ulaşım pahalı. 1 TL olacak. Nereye giderseniz gidin 1 TL. 5 kişilik ailenin bütçesine çok büyük katkıda bulunmuş olacağız. İstanbul'un 10 milyar dolar bütçesi var. Pek çok ülkenin milli gelirinden fazla. İstanbul'da 10 milyar dolar yerinde ve zamanında harcanıyor mu? Niçin 'ilk 3 ay içinde İstanbul'u saydam hale getireceğiz' dedik. Kesinlikle 1 liralık işi 5 liraya yaptırmayacağız.''



Kategori : GÜNCEL