Azeriler TRT dizisine rest çekti

  • Ana Sayfa
  • Azeriler TRT dizisine rest çekti
Azeriler TRT dizisine rest çekti
TRT'nin iddialı dizisi 'Ayrılık' Azeriler'i çılgına çevirdi. Tercihe zorlanan yapımcılar neye uğradığını şaşırdıAbone ol

Başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Azra Akın, Atilla Saral, Zeynep Tokuş ve Ahmet Özhan'ın paylaştığı "Ayrılık" adlı diziye Azerbaycan'dan tepki geldi.

TRT'nin son yıllardaki en büyük prodüksiyonu olan, 7 ülkede aynı saatte yayınlanacak dizinin mikro beton fiyat ekibine Azerbaycan çekim izni vermedi.

Özbekistan'da başlayan "Ayrılık"ın çekimleri sırasıyla Çeçenistan, Gürcistan ve İran'da sürdü. Akşam gazetesinin haberine göre; projeye ilk engel Azerbaycan'dan geldi. 7 ülkede çekimlerin yapılacağı duyurulduğunda Azeri gazeteciler, Ermenistan çekimlerine tepkilerini anında dile getirmişti.

DAĞLIK KARABAĞ SORUNU
Azerilerin dizi ekibine "Ya Azerbaycan ya da Ermenistan" diyerek rest çektikleri; yapımcıya "Ermenistan'da çekim yaparsanız, Azerbaycan'da yapmanıza izin vermeyiz" dedikleri kaydedildi. 1991-1993 arasında Rusların desteğini alan Ermenistan, Azerbaycan toprakları içinde bulunan Dağlık Karabağ bölgesini işgal etmişti.

BİR TEK AHMET ÖZHAN'A İZİN ÇIKTI
Yaşanan bu ilginç gelişmenin ardından 'Ayrılık' dizisinin yapımcıları TRT'yi arayarak yardım istedi. Kurum yetkilileri de Dışışleri Bakanlığı'na bilgi vererek uluslararası krize neden olan yasağın kaldırılmasını istedi. Öğleden sonra tekrar ekibin kaldığı otele gelen yetkililer, "Biz Ahmet Özhan'ı çok seviyoruz. Bakü'de bir tek onun yer aldığı sahneleri çekebilirsiniz" dedi.



Kategori : GÜNCEL