Siirtte 5 gündür çöp toplanmıyor

  • Ana Sayfa
  • Siirtte 5 gündür çöp toplanmıyor
Siirtte 5 gündür çöp toplanmıyor
Firma isyan etti sokaklar çöp oldu. Siirt'te Belediye ile temizlik işini yürüten firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 5 gündür çöp toplanmıyor. Abone ol

Siirt'te Belediye ile temizlik işini yürüten firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 5 gündür çöp toplanmıyor.

Belediye ile temizlik işlerini yürüten İEBS firması arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Siirt kent merkezinde biriken çöpler vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Belediye Başkanvekili M. Rıfat Ayyıldız, yaptığı açıklamada, te Rhode Island Seo Service mizlik işlerini yürüten firmaya ödeme yapamadıkları için çöplerin toplanmadığını belirterek, ''Firmanın alacaklarının ödenmemesinden doğan sorunun çözümü için Belediye Başkanımız Mervan Gül Ankara'da temaslarda bulunuyor. Çöplerin vatandaşları rahatsız etmemesi için çabalarımız sürüyor. Kısa sürede bu sorun çözülecek'' dedi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜL: EN GEÇ YARIN SABAHA KADAR BİRİKMİŞ ÇÖPLER TOPLANACAK

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, işçilerin en geç, yarın sabaha kadar şehirde birikmiş bütün çöpleri toplayacaklarını bildirdi.

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, temizlik ihalesini alan firma ile doğan anlaşmazlığın çözüldüğünü ve 5 günden beri toplanamayan çöplerin toplanmaya başlanacağını söyledi. İki gündür Ankara'da yetkililerle temaslarda bulunduğunu belirten Gül, şunları söyledi:

''Çöplerin toplanmamasının nedeni firmanın bazı alacaklarının gecikmesinin yanı sıra firmanın da işçilerine ödeme yapmamasından kaynaklanıyordu. Ancak, Ankara'da yaptığım temaslarla soruna çözüm bularak, gerekli ödeneği sağladık. Firma yetkilileri ile görüştüm. Onlara gerekli ödemeleri hemen yapıyoruz. İşçiler bu akşam iş başı yaparak en geç, yarın sabaha kadar şehirde birikmiş bütün çöpleri toplayacaklar.''

İEBS Firması yetkilisi Tahir Han da Gül ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını ve işçilerin hemen iş başı yaparak kenti temizleyeceklerini belirtti. Belediye ile temizlik işini yürüten firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 5 gündür çöp toplanmıyordu.



Kategori : GÜNCEL