Naklen terör saldırısı

Naklen terör saldırısı
Sporcuları taşıyan bir otobüs stadın yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Teröristlerin açtığı ateş 15 dakika sürdü. Çok sayıda ölü var. Abone olPakistan'ın Lahor kentinde Sri Lanka ulusal kriket takımını taşıyan otobüs, Kaddafi Stadı yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Lahor emniyet yetkilisi Muhammed Suhail, iki veya üç grup teröristin ateş açtığı tahmin edilen ve yaklaşık 15 dakika süren saldırıda 6 polis ve 2 sivilin öldüğünü belirtti.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLAR DA VARDI

Pakistan emniyet müdürlüğünden yapılan ayrı bir açıklamada da, sivil savunma ekiplerinin saldırıdan sonra kentin Liberty meydanı ile bölge yakınındaki bir otoparkta bulunan bomba yüklü iki aracı etkisiz hale getirdiği bildirildi. Militanların yanlarında roketatar ve el bombaları da getirdiği belirtildi.


TERÖR SALDIRISI ANI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI
< seo br>
OYUNCULAR HELİKOPTERLE TAHLİYE EDİLDİ

Sri Lanka ulusal kriket takımının olaydan yara almadan kurtulan oyuncuları, helikopterle tahliye edildi.

Lahor kentindeki Kaddafi Stadyumunun çim sahasından helikopterle alınan oyuncuların nereye götürüldüğü ise henüz açıklık kazanmadı.

Yetkililer, Sri Lanka ulusal kriket takımının oyuncularıyla, Avustralyalı çalıştırıcılarının hayati tehlikesi bulunmadığını belirtirken, Lahor polis şefi Hacı Habibur Rahman, saldırıyı düzenleyen silahlı kişilerden öldürülen ya da yakalanan bulunmadığını kaydetti.

SRİ LANKA'DAN KINAMA

Bu arada Sri Lanka Devlet Başkanı Mahinda Rajapakse saldırıyı şiddetle kınadı.

Rajapakse Ülkesinin sporcularını hedef alan bu saldırıyı, ''alçak bir terör saldırısı'' olarak niteledi.

'PAKİSTAN TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIMALI'

Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Yusuf Rıza Gilani de saldırıyı kınadı.

Devlet Başkanlığı makamından yapılan yazılı açıklamada, Zerdari'nin bu terör saldırısını şiddetle kınadığı ve yetkililerden saldırının sorumlularının bulunmasını istediği belirtildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada da, Gilani'nin yerel yetkililerden derhal güvenliği güçlendirmelerini istediği kaydedildi.

HİNDİSTAN SALDIRIYI KINADI

Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Pakistan'ın topraklarında terörü kökünü kazıması gerektiği belirtilirken, "Pakistan'da bulunan teröristler, bütün dünya için bir tehdittir. Pakistan hükümeti terörün altyapısını çökertmek için dikkate değer önlemler almalıdır" ifadesini kullandı.

Hindistan, 26 ve 29 Kasım 2008'de Mumbai'de 174 kişinin öldüğü saldırıların sorumlusunun Pakistanlı silahlı bir grup olduğunu iddia ediyor ve Pakistanlı istihbarat servislerini saldırıların hazırlanmasına karışmakla suçluyor.

'MUMBAİ SALDIRILARINI ANIMSATIYOR'

Saldırının düzenlendiği bölgede basına açıklamada bulunan merkezi Pencap eyaleti Valisi Selman Tasir ise saldırının, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılarla aynı özellikleri taşıdığını söyledi.

Tasir, ''Bu saldırının Mumbai saldırısıyla aynı özellikleri taşıdığını ve Mumbai saldırılarını düzenleyen teröristlerce düzenlendiğini söylemek isterim'' dedi.

Saldırıları düzenleyenlerin eğitimli teröristler olduğuna dikkati çeken Tasir, ''Bunlar sıradan insanlar değillerdi, sahip oldukları silahlar, saldırma tarzı gösteriyor ki bunlar sıradan vatandaşlar değillerdi. Bunların eğitim görmüş kişiler oldukları açık'' diye konuştu.



Kategori : DÜNYA