İran Hollywooddan özür bekliyor

  • Ana Sayfa
  • İran Hollywooddan özür bekliyor
İran Hollywooddan özür bekliyor
İranlı yetkililer, "The Wrestler" filmindeki "Ayetullah" karakterinin İran'ı aşağıladığını ileri sürerek özür talep etti.Abone ol

İranlı yetkililer, ülkeyi ziyaret eden Hollywood ekibinden, "The Wrestler" filmindeki "Ayetullah" karakterinin İran'ı aşağıladığını ileri sürerek özür talep etti.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin inter ebay seo net sitesinde verilen habere göre, Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın sanat ve sinema danışmanı Cevad Şamakdari, İran'da bulunan Hollywood yıldızları ve endüstrinin ileri gelen isimlerinden, "The Wrestler" ve "300 Spartalı" filmleri nedeniyle özür beklediklerini, aksi takdirde ülkeyi ziyaret eden ekiple resmi görüşme yapılmayacağını söyledi.

"300 Spartalı" filminin ana konusunu, 300 kişilik Sparta kuvvetinin güçlü Pers ordusuna karşı verdiği dirençli mücadele oluşturuyor. Oscar'a aday gösterilen "The Wrestler"ın İran'ın tepkisini çeken bölümü ise profesyonel güreşçi rolünü oynayan Mickey Rourke'un rakibinin adının "Ayetullah" olması ve güreş sahneleri. Filmde "Ayetullah", rakibini İran bayrağıyla boğmaya çalışıyor ve Mickey Rourke, bayrağı rakibinin elinden alarak parçalıyor, tezahürat yapan kalabalığa fırlatıyor.

İran'daki Hollywood ekibinde Academy of Motion Picture Arts and Sciences Başkanı Sid Ganis, oyuncu Annette Bening ve Alfre Woodard ile yapımcı William Horberg gibi isimler yer alıyor.



Kategori : DÜNYA